lauantai 15. maaliskuuta 2014
Katkarapu-pastasalaatti
Keitin ruusukaali-anjovispastaa tehdessäni koko pussillisen pastaa, joten sitä jäi sitten vielä yli. Vähän tarkoituksellakin keitin reilumman määrän, koska halusin tehdä taas ruokaisan salaatin. Eilen oli sitten pastasalaattipäivä ja salaatti riittikin ihan päivän ruoaksi muiden syömisten ohella. Katkaravut näyttelivät salaatissa toista pääosaa, ja lisäksi laitoin joukkoon vähän jotain makeaa ja suolaista ainesta. Salaatille tein vaihteeksi hieman kevyemmän kastikkeen majoneesien, kermaviilien ja muiden vastaavien sijaan. Tuli oikein maukasta ja raikkaan oloista.
Katkarapu-pastasalaatti
n. 200 g pennepastaa
5 dl pakastekatkarapuja
2 - 3 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl pakasteherneitä
1 prk ananasmurskaa
1 punasipuli
pala purjoa
Kastike:
3 rkl punaista sweet chili kastiketta
3 rkl hyvää oliiviöljyä
1/2 limen mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi reilusti suolalla maustetussa vedessä. Kaada pastasta keitinvesi pois, huuhtele kylmällä vedellä, ja valuta ylimääräinen vesi pois. Lisää jäähtyneen pastan joukkoon sulatetut katkaravut, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit sekä höyrytetyt tai mikrossa sulatetut, jäähtyneet herneet. Valuta ananasmurskasta ylimääräinen mehu pois ja lisää murska salaatin joukkoon. Kuori ja hienonna punasipuli sekä purjo. Lisää sipulit salaattiin. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ainekset tasaisesti yhteen ja anna makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tunnisteet:
Kala- ja äyriäisruoat,
Pastaruoat,
Ruoka,
Salaatit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan näköistä, tykkään kyllä tosi paljon pastasalaateista. Ne antavat ihanaa vaihtelua ilta- ja välipaloihin. Mulla on aina niissä myös kastike, kermaviilistä tai majoneesista tms. Aurinkokuivattu tomaattikin on lempparia, sillä saa ihanaa suolaisuutta ja makua näihin :)
VastaaPoistaKiitos. Pastasalaatit on tosi hyviä, ja sopivan täyttäviä. Useimmiten itsekin tulee tehtyä joku täyteläinen, vaalea kastike, mutta nyt ajattelin kokeilla vaihteeksi jotain muuta. Hyvää tuli näinkin. Aurinkokuivattua tomaattia menee useimmiten tällaisiin salaatteihin, ja välillä niitä pitää syödä suoraan purkistakin.:)
PoistaEi kyllästy ei, ja kaikki salaatit on niin helposti muunneltavissa eri aineksilla. Kiitos, tässä oli nyt kaikkea mitä kaapista sattui löytymään. Juustokin olisi joukossa ollut hyvää, varsinkin pienet mozzarellapallot, mutta kerrankin oli sellainen tilanne, ettei jääkaapissa ollut muuta kuin juustoraastetta ja halloumia, eikä niistä ollut tähän salaattiin.:)
VastaaPoista