tiistai 6. elokuuta 2013
Ratatouille
Ratatouille eli ranskalainen kasvishöystö on ollut jo kautta aikojen yksi lempiruoistani/-lisukkeistani. Tänäkin kesänä ratatouillea on tullut jo muutaman kerran tehtyä, ja pitää sitä aina välillä talvellakin tehdä, jos vain hyviä aineksia on edullisesti saatavilla. Pikkaisen aina jotkin ainekset tai ainesmäärät muuttuvat eri valmistuskerroilla, mutta aina höystö on yhtä hyvää. Tällä kertaa käytin ratatouilleen tuoreita kirsikkatomaatteja sekä tuoreita yrttejä, mutta talviaikaan tulee useimmiten käytettyä esimerkiksi tomaattimurskaa ja mausteeksi Provencen yrttiseosta.
Ratatouille
oliiviöljyä
1 - 2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 rs kirsikkatomaatteja
ripaus sokeria
suolaa oman maun mukaan
mustapippuria myllystä
tuoretta rakuunaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
tuoretta mäkimeiramia
tuoretta silolehtipersiljaa
sitruunamehua oman maun mukaan
(1 - 2 rkl Maizena vaaleaa suurustetta)
Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi ja hienonna valkosipuli. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota kasvikset erissä, koska ne kypsyvät eri aikoihin. Laita kuullotetut kasvikset yhdessä pannulle ja lisää joukkoon kirsikkatomaatit sekä mausteet. Kiehauta ja hauduta n. 15 minuuttia. Jos kasviksista irtoaa paljon nestettä, suurusta halutessasi parilla ruokalusikallisella suurustetta.
Tunnisteet:
Kasvisruoat,
Lisukkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ratatouille on niiiiin hyvää!! En tosin ole sitä koskaan itse tehnyt, eli pistetäänpäs tämä ohje nyt korvan taakse. Nyt loppukesästä on hyvä aika tehdä tälläistä kun saa tuoreita, hyvänmakuisia kasviksia!!
VastaaPoistaNiin on. Kestosuosikkini jo kymmenien vuosien ajan. Kannattaa tehdä itsekin, vaikka on tuossa aina hieman pilkkomista ja paistamista.:)
PoistaRatatouille tulee tehtyä silloin tällöin ja onhan se todella hyvää.
VastaaPoistaKyllä ratatouillea pitää aina välillä saada. Maukas kasvisruoka.:)
PoistaRatatouille maistuu minullekin,etenkin talvisin,kun on viileää.Nyt on vähän liian kuuma....
VastaaPoistaTalvisin tykkään maustaa ratatouillen vielä cayennella. Sopivasti tulisuutta, niin lämmittää mukavasti. Ihan kesähelteillä ei ratatouillea viitsi alkaa paistamaan, mutta onneksi välillä on viileämpiäkin, sateisia päiviä.:)
PoistaTeemme myös silloin tällöin ja tunnustan että käyn syömässä jääkaapista kylmänä :)
VastaaPoistaMaistuu myös kylmänä. Niin kauan kuin ratatouillea on, niin ei se oikein rauhaa anna. Välillä pitää käydä maistelemassa.;)
Poistaihanan värikästä,tykkään =P
VastaaPoistaVärikäs ruoka on ilo myös silmälle.:)
PoistaNam! Hyvää, kaunista ja kevyttä. Tätä tulee tehtyä, kun olen katsonut "taas" lasten kanssa Disneyn Ratatouille elokuvaa :D
VastaaPoistaIhmeen täyttävää kuitenkin, vaikka kevyttä kasvisruokaa onkin.:) Varmasti elokuva pistää aina ratatouillea tekemään.:)
PoistaVärikkäät kasvikset näyttää aina hyvältä, ja tämä myös maistuu hyvältä. Nyt on ratatouillea mukava tehdäkin, kun sen voi tehdä kokonaan tuoreista raaka-aineista, joista suurin osa löytyy omasta takaa.:)
VastaaPoista