perjantai 23. elokuuta 2013
Omenainen toscapiiras
Ensimmäiset omenatkin ovat jo kypsyneet ja pääsee taas leipomaan erilaisia omenaherkkuja. Tämän piirasreseptin olen ottanut talteen Mustikkasuu -blogista, ja alkujaan resepti on Kaakao kermavaahdolla -blogista. Aiemmin olen tehnyt myös raparperista toscapiirakkaa, mutta yhtä hyvää on omenainenkin versio. Eihän mikään, missä on toscaa, voi olla pahaa...
Omenainen toscapiiras
Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
70 g margariinia
1 dl kermamaitoa
Täyte:
2 omenaa lohkoina
ripaus kanelia
ripaus ruokosokeria
sitruunamehua
Toscakuorrutus:
100 g margariinia
120 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja kermamaito. Kaada taikina vuokaan. Kuori omenat ja mausta lohkot ripauksella kanelia, ruokosokeria ja sitruunamehua. Asettele lohkot taikinan päälle. Paista 200 asteessa 10 – 15 minuuttia. Valmista kuorrutus sillä aikaa, kun piiras on uunissa. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoittele seosta n. 10 minuuttia ja levitä esipaistetun piirakan päälle. Paista piirasta vielä noin 10 – 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskea.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Toscalla kaikki on kyllä herkkua!
VastaaPoistaTunnustan, että en ole koskaan tehnyt toscapiirakkaa!
VastaaPoistaMutta lupaan tehdä!
Olen kyllä sujuvasti syönyt muiden tekemiä piirakoita! :)
Hih... samaa toscahammasta näköjään on kolottanut ;)
VastaaPoistaTää on niin hyvää!!
Toscapiiras on kyllä niin herkkua ja tuo omenainen varmaankin hurjan hyvää:)
VastaaPoistaTein aiemmin kesällä raparperisen toscapiirakan ja se oli kyllä hyvää! Omenasta tulee taatusti vähintään yhtä ihanaa. Pitääkin koittaa tällaista pian, niin saa taas omenoita hukattua johonkin lisää :)
VastaaPoistavoi mitä herkkuja täällä taas on...kinuski mustaherukkakakku ja tämäkin omena toscapiiras,omenaleivonnaiset on ihan lemppareitani :)
VastaaPoista