keskiviikko 8. toukokuuta 2013
Marinoidut grillikasvikset
Meillä grillataan aina paljon kasviksia. Marinoidut grillikasvikset on yksi kiva tapa valmistaa kasviksia grillaten, ja ne sopivat hyvin lisukkeeksi sekä grillatulle lihalle että kalalle. Ennen grillaamista kasvikset maustetaan kevyesti, ja vasta grillaamisen jälkeen lisätään marinadi, jossa kasvikset saavat hetken vielä maustua ennen syömistä. Maukasta ja kivan värikästä!
Marinoidut grillikasvikset
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
4 - 5 jumboherkkusientä
suolaa
mustapippuria
Provencen yrttisekoitusta
sitruunamehua
oliiviöljyä
Marinadi:
1 salottisipuli
1 pieni prk kapriksia
n. 1 rkl Provencen yrttisekoitusta
1 dl oliiviöljyä
n. 1/2 dl punaviinietikkaa
Valmista marinadi. Kuori ja silppua salottisipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon kaprikset, yrttisekoitus sekä oliiviöljy ja punaviinietikka. Paloittele kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi ja siivuiksi kulhoon. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella. Puserra joukkoon sitruunamehua. Kaada sekaan myös hieman oliiviöljyä. Grillaa kasvikset kypsiksi. Sekoita grillatut kasvikset marinadin kanssa sekaisin ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Tunnisteet:
Grilli- ja muurikkaruoat,
Kasvisruoat,
Lisukkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan maukasta!
VastaaPoistaOn hyvää.:)
PoistaSamalla periaatteella ollaan mekin monta kertaa kasviksia grillattu ja hyvää on. Alkaa tuntua pikkuhiljaa kesältä :).
VastaaPoistaKasviksista saa grillattua hyviä lisukkeita, ja näin ei tahri grilliäkään niin paljon, kun marinadi lisätään lopuksi. Kesäisempää alkaa vihdoin olemaan. Viikon sisällä on alkanut paljon jo vihertämäänkin.:)
PoistaGrillattu kesäkurpitsa on tosi hyvää :)
VastaaPoistaNiin on. Välillä sitä grillataan ihan itsestäänkin, ja vartaissakin hyvää.:)
PoistaHuoh, teillä on kyllä ollut tosi ihanat grillikauden avajaiset, valtavasti kaikkia herkkujatäällä ei ole ede terassia vielä pesty :) ehkä sitten huomenna tai ylihuomenna, mutta eilen oli jo 14 astetta lämmintä tilapäisesti, joten kevättä ilmassa.
VastaaPoistaKiitos.:) Aika viileää oli vielä aloittaessa, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa olla jo mukavammat kelit grillaamisellekin. Kyllä tässä vielä ehtii monet kerrat kesän mittaan grillaamaan.:)
PoistaIhanan värikästä!
VastaaPoistaKasviksista saa aina lautaselle paljon väriä.:)
PoistaGrillisesonkia on täällä odotettu kuin kuuta nousevaa! Tästä tuleekin hyvää variointia omiin folionyytteihini :)
VastaaPoistaGrillaaminen on kesän kivoimpia juttuja. Kyllä tästä varmasti saa ideoita nyytteihinkin.:)
PoistaVälillä pärjää ulkona jo ihan t-paidalla.:) Kyllä kasviksia pitää aina myös grillata. Ja kesällä tarjonta onkin parhaimmillaan, niin on mistä valita.:)
VastaaPoista