Tästä kakusta on jo paljon aikaa, mutta muistan, että siitä tuli tosi mehevä ja herkullinen! Yksi parhaimmista leipomistani kakuista ikinä. Täytteeseen voi halutessaan vielä lisätä yhden liivatelehden, jos tykkää kiinteämmästä täytteestä. Neljällä liivatteella täytteestä tulee aika pehmeää, mutta kakku pysyy kuitenkin hyvin koossa. Suklaakuorrutteen teen yleensä lisäämällä suklaan joukkoon voin sijaan puolisen desiä kuohukermaa. Tähän kakkuun kokeilin kuorrutteeseen voita, koska kuohukermaa ei ollut käytettävissä, ja vispikermakin meni täytteeseen ja reunapursotuksiin. Kuohukerman kanssa tehdystä kuorrutteesta tulee sopivan pehmeä ja kakkua on helppo leikata, voin kanssa kuorrutteesta tuli hieman kovempi ja hankalampi leikata.
Suklaa-kirsikkakakku
Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen
samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin kananmunia on toisessa
lasissa. Tyhjennä sokeri kulhoon ja mittaa lasiin puoli desiä
kaakaojauhetta sekä vehnäjauhoja ja perunajauhoja sen verran, että
lasissa pinta on taas samassa tasossa kuin kananmunalasissa. Mittaa
jauhojen päälle vielä leivinjauhe ja sekoita jauhot keskenään sekaisin.
Vaahdota sokeri ja munat vaahdoksi, kääntele joukkoon siivilöidyt
jauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Jäähdytä pohja ja leikkaa se sitten kahdeksi levyksi.
Täyte ja kostutus:
500 g kirsikoita
1 dl tummaa rommia
1 dl sokeria
500 ml Flora Vispiä
1 prk kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
spriteä
Jätä muutama kirsikka kakun koristeluun.
Poista lopuista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Laita
paloitellut kirsikat kulhoon ja kaada päälle rommi sekä sokeri, ja anna
marinoitua viileässä pari tuntia. Marinoinnin jälkeen siivilöi
kirsikoista liemi talteen. Jätä liemestä n. 1/2 desiä liivatelehtiä
varten ja käytä loppu liemi kakkupohjan kostuttamiseen. Jos lientä on
kostutukseen liian vähän tai muuten haluat lientä laimentaa, lisää
siihen hieman spriteä. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon marinoidut kirsikat sekä
kondensoitu maito. Kuumenna puoli desiä marinointilientä ja liuota
siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatelehdet. Kaada
liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Laita
irtopohjavuoan pohjalle toinen kostutetuista kakkulevyistä ja kaada
täyteseos päälle. Lisää toinen kostutettu kakkulevy pinnalle ja laita
kakku hyytymään viileään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Laita
tarvittaessa kakun päälle kevyt paino.
Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä suklaata
3 rkl voita
Reunoille:
500 ml Flora Vispiä
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
Koristeeksi:
kirsikoita
krokantteja
Sulata vesihauteessa paloiteltu suklaa ja
voi. Levitä suklaakuorrute vuoasta poistetun kakun päälle ja koristele
pinta kirsikoilla ennen kuin suklaa hyytyy. Vaahdota kerma ja makeuta
maun mukaan tomusokerilla. Lisää vaahtoon pari ruokalusikallista
vaniljakreemijauhetta ja pursota vaahto kakun reunoille. Ripottele
reunoille krokantteja.
Kondensoitu maito on kyllä kätevä aines moneen;D
VastaaPoistaKaunis kakku!
Tosi kätevä on. Kiitos.:)
PoistaOnpa komee tekele,nam
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaNäyttää ja kuulosta ihanalta! Oikea kesän ja picnic kaipuu iski kun meillä kirsikoita aina mukana.
VastaaPoistaOli mehevää ja herkullista.:) Kirsikat on tosi hyviä sellaisenaankin. Makeita ja mehukkaita.
PoistaKirsikka ja suklaa on kyllä kanssa sellainen yhdistelmä, että paremmaksi on paha pistää...
VastaaPoistaOvat kuin toisilleen luodut.:)
PoistaTämä on kyllä upea ja herkullisen näköinen...enpä ole ikinä tehnyt kirsikkakakkua,että tälläkin saralla olisi kokeiltavaa ;)
VastaaPoistaKiitos.:) Helposti nuo kirsikat tulee popsittua pelkästäänkin. Ovat niin hyviä. Kannattaa kuitenkin kokeilla joskus kakkuunkin.:)
PoistaTosi nättejä ovat, ja syötävän hyviä.:) Kiitos.:)
VastaaPoista