perjantai 26. huhtikuuta 2013

Lämmin ananaskompotti


Lämmin ananaskompotti on herkullista ja vaniljajäätelön kanssa todella hyvää. Paistamiseen saa varata jonkun verran aikaa, koska ananaksesta irtoaa paistamisen aikana paljon mehua. Kun mehu on sopivasti haihtunut pannulta, kompotti alkaa karamellisoitua ja maut tiivistyvät. Helppo ja yksinkertainen jälkiruoka, joka valmistuu kesällä vaikka ulkona muurikalla.

Lämmin ananaskompotti

1 tuore ananas
1 - 2 dl fariinisokeria
n. 1 dl rommia
Paistamiseen:
nokare voita
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
Kuori ananas ja poista siitä kova keskus. Leikkaa ananas reiluiksi lohkoiksi. Sulata pannulla voita. Lisää ananaslohkot sekä fariinisokeri. Paista reilulla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste tiivistyy ja karamellisoituu, sekä ananaslohkot saavat väriä. Lisää joukkoon rommi ja paista vielä hetken aikaa. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.

12 kommenttia:

  1. Oih... herkkua!! Lämmin ja kylmä... toimii aina!!

    VastaaPoista
  2. Ihana herkku, en juurikaan ole ananaksen ystävä, mutta tuota viisi koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Meillä taas ananaksesta tykätään paljon. Sitä tulee syötyä ihan sellaisenaankin tuoreena. On makeaa ja mehukasta. Kesällä myös paljon ananasta grillataan jälkiruoaksi.:)

      Poista
  3. Sulla taitaa olla jo kesäfiilis :) niin kesäsiä herkkuja pukkaa koko ajan!

    Taas todellinen herkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo ilma taas pariin päivään ole kauhean kesäinen ollut. Eilenkin oli niin kylmä, että piti vaatetustakin vain lisätä. Mutta eiköhän se kesä sieltä tule, ja hyvä jo varata sopivia reseptejä sitä varten.;)

      Poista
  4. Yksinkertaisia, mutta niin hyviä.:) Kiitos, tuo on tosi nätti jalallinen astia.:)

    VastaaPoista
  5. Oih, tätä on niin pakko kokeilla ja pian. Tummaa rommia kun löytyy kaapista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. On hyvää jäätelön kanssa. Rommi antaa kaikkeen aina hyvän maun.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-