Silakoista saa halpaa, mutta herkullista ruokaa. Nytkin silakkafileet maksoivat vain 3,90 €/kg, joten pitihän niitä reilu puolen kiloa ostaa. Pitkästä aikaa paistelin silakkapihvejä, kun useimmiten tulee tehtyä uunisilakoita tomaatti- tai currykastikkeessa. Silakkapihvit valmistan aina tähän tapaan ensin ruokakermassa liottamalla. Silakan maku pehmenee, ja jauhot ottavat hyvin pintaan kiinni. Pihveistä tulee pannulla paistaen rapeapintaisia, mutta sisältä jäävät hyvin pehmeiksi ja mehukkaiksi. Pihvit voi kypsentää uunissakin, jos niistä haluaa kevyempiä. Pinnasta vain ei tule uunissa niin hyvä kuin paistamalla.
Silakkapihvit
n. 600 g silakkafileitä
1 1/2 dl ruokakermaa
2 keltuaista
1 dl ruisjauhoja
suolaa
jauhettua valkopippuria
hienonnettua tilliä
Paistamiseen:
voita
Tarjoiluun:
sitruunaviipaleita
Sekoita keltuaiset ruokakerman kanssa. Laita silakkafileet kermaseokseen, ja anna olla jääkaapissa vähintään tunti. Mausta ruisjauhot suolalla ja valkopippurilla. Leivitä silakkafileet ruisjauhoissa. Laita fileet nahkapuoli alaspäin ja ripottele puolelle fileistä runsaasti tillisilppua. Laita toiset fileet tillillä maustettujen päälle ja paista pihvit voissa pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita. Voit paistaa pihvit myös uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Puserra silakkapihveille syödessä sitruunamehua.
Herkullisen näköistä, nam.. Kalaruuat on minun herkkua:)Mukavaa päivää:)
VastaaPoistaKiitos.:) Samoin, ja siksi kalaa syödään meillä todella usein. Kiitos samoin!:)
Poista"Sininen kala"(silakka,kilohaili, sardiini, makrilli, tonnikala...) on aina paras vaihtoehto!
VastaaPoistaSilakoita täällä on parhaiten saatavilla. Noita muita saakin useimmiten vain purkissa.
PoistaNamia! Ja vielä namimpaa, jos jostain sattuu löytymään ihan kokonaisia tuoreita silakoita jotka voi perata itse fileiksi.
VastaaPoistaHyvää on, eikä rasita kukkaroa.:) Välillä on kokonaisiakin tarjolla, mutta nyt näkyi vain fileitä. Hyviä ovat fileetkin, kunhan vain ovat tuoreita.:)
PoistaKiitos.:) Silakoita ja muikkuja pitää aina ostaa, kun sopivasti vain on tarjolla. Kyllä silakkapihvit maistui taas hyvälle, ja kaikki meni kerralla.:)
VastaaPoistaMinäkin tein muistaakseni viime viikolla kermaliotettuja silakoita! En vain ollut aikaisemmin moisesta liotuksesta kuullutkaan, mutta Sekametelisoppaa-kirjasta se silmiin tarttui. Oikein mainio tapa valmistaa silakoita! Onko tämä tapa sinulle lapsuudesta tuttu?
VastaaPoistaHyvä silakan valmistustapa on tuo kermaliotus. Silakoista tulee erityisen maukkaita. Meillä kotona taidettiin silakat liottaa maidossa.:)
Poistavoi,minun herkkuani,mutta meillä ei muut tykkää,ei edes tuo ukko ;/
VastaaPoistaTällaisia hyvin harvoin viitsii alkaa pelkästään itselle tekemään.:( Onneksi meillä uppoaa kaikki kalaruoat.
PoistaHarvoin saatua herkkua, kun en viitsi itselle vaan tehä, mies ei suostu edes maistelamaan silakoita... tuo liotusvaihe on mulle ihan uutta... pitääpä kokeilla, jos ei kotona, niin töissä...
VastaaPoistaSellaista se vähän on, jos molemmat ei syö, niin harvoin tulee tehtyä. Liottamattomatkin silakkapihvit käy, mutta liotetuista tykkään kuitenkin enemmän. Se silakan ominaismaku jotenkin pehmenee, ja muutenkin... Vaikea selittää. Kokeileppa joskus.;)
Poista