Ananaskeikauskakku on nopea ja helppo tehdä. Kaiken lisäksi se on ihan älyttömän hyvää vaniljajäätelön kanssa. Makeaa ja mehevää!
Ananaskeikauskakku
Vuokaan:
1 tuore ananas tai iso purkki säilykeananaksen siivuja
1 rs (100 g) sokeroituja vihreitä tai punaisia kirsikoita
n. 2 dl fariinisokeria
50 g sulatettua voita
Taikina:
125 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi, voitele vuoan reunat rasvalla
ja levitä fariinisokeri pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kuori ananas,
leikkaa siivuiksi ja koverra siivuista kova keskus pois. Asettele
ananasrenkaat vuokaan. Lisää koloihin kirsikat. Valuta päälle voisula.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi maito
ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Levitä taikina vuokaan ja paista
175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku
hieman jäähtyneenä ja poista varovasti leivinpaperi. Tarjoa lämpimänä
vaniljajäätelön kera.
Ihanan näköinen leivos. Värit ovat niin nätit. Tykkään kovasti.
VastaaPoistaKiitos.:) Keikauskakusta tulee aika kivan näköinen, ja maku on vieläkin parempi.:)
PoistaKyllä taas maistuisi ;)
VastaaPoistaEn ole koskaan itse tehnyt, mutta syönyt kyllä olen ja siitä on aikaa paljon!! Taidan vkoloppuna tehdä =)
Keikauskakut olivat joskus ennen vanhaan muodissa, mutta hyvin maistuvat edelleen. Kannattaa tehdä!:)
PoistaHerkullisen näköistä!
VastaaPoistaupea keikauskakku,niin keväisen värinenkin =) sopisi tulevaan Pääsiäiseenkin
VastaaPoistaKiitos. Hyvin sopii kyllä pääsiäispöytäänkin, ja varsinkin noilla vihreillä kirsikoilla.:)
PoistaTosi hyvää on.:) Olen myös tehnyt raparperista välillä keikauskakkua. Ei tule ihan niin makeaa kuin ananaksesta, kun raparperin happo hyvin taittaa liikaa makeutta. Ananasrinkulat tosin ovat paljon nätemmän näköisiä.:)
VastaaPoista