Kesäisin grillataan usein juustotäytteisiä herkkusieniä, mutta hyviä tulee näinkin uunissa valmistettuna.
Täytetyt herkkusienet
1 rs (250 g) herkkusieniä
1 sipuli
n. 1/2 pkt Paprika Koskenlaskija -sulatejuustoa
n. 1 dl emmentaljuustoraastetta
ruohosipulia
Paistamiseen:
nokare voita
Irrota herkkusienien lakeista jalat ja
hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi
pannulla voissa. Lisää hienonnetut herkkusienten jalat ja paista hetken
aikaa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja paista, kunnes juusto sulaa
joukkoon. Täytä herkkusienten lakit sieni-sipuli-juustoseoksella. Laita
lakit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle
juustoraastetta. Kypsennä sieniä uunissa 200-asteessa, kunnes pinta saa
kauniin värin. Silppua sienten päälle lopuksi vielä ruohosipulia.
Tykkään tosi paljon täytetyistä herkkusienistä.Täällä myydään jättikokoisia portobellosieniä,jotka on tarkoitettu grillaamiseen,mutta myös täyttämiseen.Ostinkin viikon alussa,mutta en sitten ehtinytkään niitä täyttää,joten vain pilkoin ja paistoi8n pannulla.ONpa nätit nuo alkuperäiset herkkusienet!
VastaaPoistaSama juttu. Jättikokoiset onkin hyviä juuri grilliin. Täälläkin sentään on jumboja irtomyynnissä, ja niitä kesäisin tuleekin grillissä laitettua. Hyviä herkkusienet on myös pannulla paistettuna. Välillä olen pilkottuna paistettujenkin joukkoon nakannut lopuksi Koskenlaskijaa. Oikein somia ovat nuo pihassa kasvavat herkkusienet. Ja vieläpä reilun kokoisiakin. Varsinkin sitten vanhetessaan, kun tuo lakki aukeaa.
PoistaTotta. Kesäaikaan sieniä tuleekin laitettua melkein joka kerta, kun grillataan. On ne niin hyviä aina.:)
VastaaPoistaihanaa herkkua =P
VastaaPoistaNiin on.:)
PoistaKanta pois entä viuhka?
VastaaPoistaPelkkä kanta pois.
Poista