tiistai 20. marraskuuta 2012

Herrasväen pikkuleivät


Joulunajan kahvipöytään sopivat suussa sulavat klassikkokeksit, Herrasväen pikkuleivät. Näissä kuvan kukkamuotilla tehdyissä pikkuleivissä olen käyttänyt apuna omenaporaa. Sillä saa kätevästi tehtyä päällimmäisiin pipareihin reiän kukan keskustaksi.

Herrasväen pikkuleivät

Taikina:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja

Väliin:
marmeladia tai hilloa

Päälle:
tomusokeria

Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva keskenään. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne sokerimargariiniin. Anna taikinan olla jääkaapissa pari tuntia. Kauli tai taputtele taikina pöydälle. Irrota siitä
haluamasi muotoisia pikkuleipiä muotilla. Paista uunissa 200 asteessa n. 5  - 7 min.  Levitä jäähtyneiden pikkuleipien väliin hilloa ja sihtaa päälle tomusokeria.

21 kommenttia:

  1. Nämä pikkuleivät ovat hyviä ja kauniita!

    VastaaPoista
  2. Näitä oli aina lapsuudessani jouluna kotona.Itsekin olen näitä tehnyt joihinkin perhejuhliin. Herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä muistaa jo ihan lapsuudesta. Juhlavia ja herkullisia ovat.:)

      Poista
  3. Herrasväet ovat hyviä ja juhlallisia!! Tuo taatelikakkukin näyttää erittäin herkulta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Melkeinpä ovat pikkuleipien parhaimmistoa.:) Kiitos!:)

      Poista
  4. Oi miten söpösiä! Onnistuukohan ihan juoksevasta margariinista? Pitäisi tehdä maidottomia keksejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Vähän epäilyttää, mahtaako taikina juoksevan margariinin kanssa jähmettyä niin, että sitä pystyy käsittelemään...

      Poista
  5. Kauniita ja mukavaa että välillä muunkin mallisia herrasväenleipiä mitä ne perinteiset pyöreät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kukan mallisista tulee nättejä, mutta kyllä pyöreätkin kelpaa. Niihinkin saa lisää näköä, jos päällimmäiseen tekee myös reiän, josta täyte näkyy.:)

      Poista
  6. Kiitos.:) Koko ajan tulee kyllä niin paljon kaikkea uutta, mitä tekee mieli kokeilla, että äkkiä jää kaikenlaiset vanhat klassikot tekemättä. Mutta hyvä on välillä näihinkin palata. Vanhoja hyväksi havaittuja reseptejä.:) Lusikkaleivät ja hannatädit täälläkin kokeilematta...;)

    VastaaPoista
  7. tosi nätit pikkuleivät...en ole ikinä tehnyt,vaikka kokeilulistalla on ;D taatelikakku samoin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kannattaa tehdä herrasväen pikkuleipiä. Ovat ihania.:) Kokeilulistat pakkaavat olemaan äärettömän pitkiä...;)

      Poista
  8. Näitä mun on pakko tehdä jouluksi! Ovat niin herkullisia ja kauniin näköisiäkin :-) On pitänyt tehdä jo varmaan muutaman vuoden ajan, mutta aina jotenkin jäänyt, hups :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kannattaa tehdä. Joulupöytään ja juhliin sopivat hienosti.:)

      Poista
  9. sitten katselin ohjeitani ja olenpas tehnytkin taatelikakusta sellaisen version kuin glögi-taatelikakku,ei enää muista kaikkea ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paljon tulee kaikkea tehtyä ja kokeiltua, ettei millään voi aina kaikkia muistaa.:) Glögi taatelikakussa kuulostaa kivalta lisältä. Melodykin vielä vinkkasi suklaa-taatelikakusta. Minkähänlaiseen taatelikakkuun sitä tällä kertaa päätyisi...;)

      Poista
  10. Voikohan näihin käyttää maissijauhoja perunajauhojen sijasta? Vaikuttaisiko se pikkuleipien rakenteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän epäilen, ettei maissijauhoilla saada samanlaista rakennetta kuin perunajauhoilla.

      Poista
  11. Montakohan tästä taikinasta tulee suurinpiirtein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän tästä tulisi... Suht pieni taikina, 20 pikkuleipää riippuen tietenkin vähän muotin koosta sekä taikinan paksuudesta. Juhliin kannattaa tehdä reilumpi taikina.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-