keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Munavoitahna


Perinteinen munavoi on hyvää piirakoiden päällä. Huonoa siinä on vain se, että syödessä sitä helposti tipahtelee muualle kuin mitä pitäisi. Tahnan kanssa samaa ongelmaa ei ole. Ja tahnamaisella munavoilla saa piirakoistakin juhlavamman näköisiä, jos tahnan viitsii pursottaa. Pursottamalla piirakoiden päällystäminen käykin melkein kaikkein nopeimmin.

Munavoitahna

5 kovaksi keitettyä kananmunaa
n. 50 g voita
suolaa
Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori keitetyt kananmunat. Laita pehmennyt voi sekä kananmunat kulhoon, ja mausta ripauksella suolaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pursota tai levitä esim. riisipiirakoiden päälle.

8 kommenttia:

  1. Totta, munavoi ei yleensä pysy piirakan päällä :) Munavoitahna ratkaisee ongelman ja näyttää hienolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteisestä aina murusia tipahtelee pitkin lattioita. Ainakin, jos ei malta odotella, että voi huoneenlämmössä ehtii kunnolla pehmetä ennen syöntiä.;) Tahna ei varise, ja tahnaa voisi hyödyntää vaikka voileipäkakuissa.:)

      Poista
  2. Hyvä idea :) Tosiaan munavoit on helposti pitkin lautasta ja lattiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahnaa on nopeampikin tehdä, kun saa koneella hurauttaa, pursottamalla piiraat on äkkiä päällystetty.:)

      Poista
  3. Kiva idea, taidanpa testata huomenna =)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Meillä tehdään vastedes munavoi tahnan muodossa. Ei enää varise ylimääräiset lattialle.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-