Kesäkurpitsakauden ollessa parhaimmillaan, käy välillä ongelmaksi, miten runsasta satoa saisi kulumaan. Suolaisten ruokien lisäksi kannattaa kokeilla sitä myös makeisiin leivonnaisiin. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsa sopiikin kakkuihin ynnä muihin mainiosti, tuoden taikinoihin mehevyyttä. Tästä kakusta tulee kuorrutteineen aika makeaa, joten sokerin määrää taikinassa kannattaa säädellä omien mieltymysten mukaan.
Kesäkurpitsa-pekaanipähkinäkakku
Taikina:
500 g kesäkurpitsaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 - 4 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
4 kananmunaa
1 dl voisulaa
Kuorrutus:
25 g voita
250 g tomusokeria
n. 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
pekaanipähkinöitä
Raasta kesäkurpitsa, ja painele raaste
siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Sekoita taikinan
ainekset keskenään kulhossa puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun
irtopohjavuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 30-40 min.
Jäähdytä kakku. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä
jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku pekaanipähkinöillä ja irrota
kakku vuoasta.
Kesäkurpitsa sopii mainiosti makeisiin leivonnaisiin! Kaunis kakku!
VastaaPoistaTosi hyvin sopii kyllä, ja ihmeesti kaikenlaiset muutkin vihannekset ja juurekset taipuvat kaikkeen makeaan. Kiitos.:)
PoistaOlen myös joskun aikaisemmin käyttänyt kesäkurpitsaa kakussa ja hyvää oli... missähän se ohje on... noh, taidan kokella tätä ohjetta =)
VastaaPoistaKesäkurpitsan maku on mieto, niin hyvin sopii kakkuunkin.:) Yksi iso kesäkurpitsa tuolla odottelisi. Jotain pitäisi siitäkin keksiä ennen kuin menee huonoksi.
PoistaHerkullisen näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos.:)
Poistapalm angels hoodie
VastaaPoistaoff white jordan
off white jordan
goyard online store
yeezy 700
goyard outlet
jordan 6
hermes belt
kd shoes
jordan 13