Mausteliemessä keitetyt päärynät ovat älyttömän herkullisia, ja niistä saa helposti näyttävän jälkiruuan. Keittämiseen kannattaa valita kovahkoja päärynöitä, sillä kypsät ja pehmeät menevät keitettäessä helposti vain hajalle. Päärynät säilyvät suurustamattomassa liemessään noin viikon verran, vaikka todennäköisesti tulevatkin syödyiksi jo paljon aikaisemmin...
Valkoviinipäärynät
4 päärynää
5 dl valkoviiniä
5 dl vettä
4 - 5 dl sokeria
2 kanelitankoa
5 tähtianista
hyppysellinen kokonaisia neilikoita
1 tl vaniljauutetta
4 rkl perunajauhoja
1/2 granaattiomena
Mittaa kattilaan valkoviini, vesi ja
sokeri. Lisää kanelitangot, tähtianikset, neilikat sekä vaniljauute.
Kiehauta liemi, ja kuori sillä välin päärynät. Poista myös halutessasi
siemenkota. Lisää päärynät liemeen ja keitä hiljalleen n. 20 minuuttia,
eli kunnes päärynät on kypsiä ja läpikuultavia. Jäähdytä ja anna
päärynöiden maustua liemessään mielellään seuraavaan päivään. Poista
liemestä päärynät, kanelitangot, tähtianikset sekä neilikat. Sekoita
kylmään liemeen perunajauhot. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes
liemi kirkastuu ja sakenee. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon
granaattiomenan siemenet. Jäähdytä . Tarjoile päärynät mausteliemineen
sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-