perjantai 14. syyskuuta 2012

Luumu-karviaisclafoutis

 

Clafoutis on pannukakkumainen ranskalainen jälkiruoka, joka useimmiten tehdään kirsikoista. Muista marjoista tai hedelmistä tehtynä leipomus on Wikipedian mukaan flognarde, mutta clafoutis on täällä kuitenkin paljon tutumpi nimitys. Itse teen clafoutista tai oikeammin kai sitten flognardea usein luumuista. Myös karviaiset sopivat hyvin joukkoon, ja ne antavatkin paistokseen mukavaa kirpeyttä.


Luumu-karviaisclafoutis
  
5 dl kivettömiä puolitettuja luumuja
5 dl punaisia karviaisia
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 korkillista vaniljauutetta
4 dl maitoa
30 g voita sulatettuna

Pinnalle:
tomusokeria

Sekoita luumut ja karviaiset voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle desi sokeria. Vispaa kananmunien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vehnäjauho. Lisää vähitellen maito, jotta saat taikinasta sekoitettua tasaisen. Lisää lopuksi sulatettu voi sekä vaniljauute. Kaada taikina vuokaan luumujen ja karviaisten päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 - 40 min., eli kunnes pinta saa väriä ja taikina on hyytynyt. Tarjoile clafoutis haaleana esim. vaniljajäätelön kera ja siivilöi tarjolle laitettaessa pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-