Clafoutis on pannukakkumainen ranskalainen jälkiruoka, joka useimmiten tehdään kirsikoista. Muista marjoista tai hedelmistä tehtynä leipomus on Wikipedian mukaan flognarde, mutta clafoutis on täällä kuitenkin paljon tutumpi nimitys. Itse teen clafoutista tai oikeammin kai sitten flognardea usein luumuista. Myös karviaiset sopivat hyvin joukkoon, ja ne antavatkin paistokseen mukavaa kirpeyttä.
Luumu-karviaisclafoutis
5 dl kivettömiä puolitettuja luumuja
5 dl punaisia karviaisia
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 korkillista vaniljauutetta
4 dl maitoa
30 g voita sulatettuna
Pinnalle:
tomusokeria
Sekoita luumut ja karviaiset voidellun
uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle desi sokeria. Vispaa kananmunien
rakenne rikki. Lisää sokeri ja vehnäjauho. Lisää vähitellen maito, jotta
saat taikinasta sekoitettua tasaisen. Lisää lopuksi sulatettu voi sekä
vaniljauute. Kaada taikina vuokaan luumujen ja karviaisten päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 - 40 min., eli kunnes pinta saa
väriä ja taikina on hyytynyt. Tarjoile clafoutis haaleana esim.
vaniljajäätelön kera ja siivilöi tarjolle laitettaessa pinnalle
tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-