Tuoreita sinisimpukoita on tehnyt mieli kokeilla jo pitkän aikaa, mutta
uskallus uuden raaka-aineen kokeiluun ei ole riittänyt. Kilon pussi
simpukoita ei kuitenkaan ihan hirvittävästi maksa, joten vihdoinkin tuli
simpukoita ostettua. Ja yllättävän helppoa ja nopeaa simpukat olikin
valmistaa. Simpukat liemineen maistuivat sen verran maukkaalle, että
pitää tehdä useamminkin.
Viinissä keitetyt sinisimpukat
1 kg eläviä sinisimpukoita
nokare voita
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
timjamia
1 dl kuohukermaa
Harjaa ja huuhtele simpukat juoksevan veden alla. Heitä pois ne
simpukat, jotka eivät kuorta napauttaessa sulkeudu, tai joiden kuori on
rikkinäinen. Poista juuri ennen keittämistä simpukan reunassa
mahdollisesti oleva parta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin
kynnet. Sulata tilavassa paksupohjaisessa kattilassa voi ja kuullota
sipulisilppu pehmeäksi. Lisää valkoviini ja mausteet, kiehauta. Lisää
simpukat ja peitä kattila kannella. Ravista tai pöyhi simpukoita
varovasti. Anna kiehua 3 -5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat ja
ovat kypsiä. Älä ylikypsennä, jottei simpukat sitkisty. Nosta simpukat
reikäkauhalla lautasille. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole auenneet.
Lisää keitinliemeen (siivilöi halutessasi) kerma ja keitä lientä hetki
kasaan. Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoile hyvän patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-