Päärynät tulee yleensä syötyä ihan sellaisenaan, mutta välillä niitä on kiva keittää jälkiruoaksi. Sahrami antoi päärynöille sekä kivaa väriä että makua. Päärynöiden keitinlientä en malttanut heittää pois, joten keitin siitä puolukoiden kanssa siirapin. Siirappi antoikin jälkiruokaan hyvän loppusilauksen. Siirappia tulee tuosta määrästä reilusti, joten kannattaa siivilöidä sitä vain sen verran kuin päärynöiden kanssa tarvitsee. Lopusta siirapista jää puolukoiden kanssa marmeladimainen seos, joka maistuu mukavasti sahramille. Marmeladia voi sitten käyttää jossain muualla.
Sahramipäärynät puolukkasiirapin ja vaniljajäätelön kera
Sahramipäärynät
4 päärynää
7 dl vettä
3 dl sokeria
1 kanelitanko
2 - 3 tähtianista
1 tl vaniljaesanssia
n. 1/2 ps sahramia
Kuori päärynät, mutta jätä kannat. Kiehauta
vesi ja sokeri. Lisää sokeriveteen kanelitanko, tähtianikset,
vaniljaesanssi sekä sahrami. Aseta päärynät liemeen ja keitä hiljakseen,
kunnes päärynät ovat pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä
päärynät liemessään. Anna päärynöiden maustua liemessään seuraavaan
päivään.
Puolukkasiirappi
päärynöiden keitinliemi
1 dl ruskeaa ruokosokeria
4 dl puolukoita
Laita kattilaan päärynöiden keitinliemi,
ruokosokeri sekä puolukat. Keitä aineksia kokoon, kunnes seos alkaa
saeta. Siivilöi siirappi ja jäähdytä. Tarjoile siirappia
sahramipäärynöiden sekä vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-