torstai 9. elokuuta 2012
Mustikka-kermaviilipiirakka
Tuoreita mustikoita on taas metsät täynnä, ja piirakka-ainekset on äkkiä poimittu. Mehevä, kermaviilitäytteinen piirakka on nopea valmistaa. Pakastemustikoistakin piirakka tietenkin onnistuu, jos tuoreita ei ole saatavilla.
Mustikka-kermaviilipiirakka
Pohja:
150 g voita
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
Täyte:
200 g mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Vaahdota sekaan muna. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja sekoita. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle. Sekoita kermaviiliä, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada pohjalle. Ripottele päälle mustikat. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
hyvä piirakka
VastaaPoistaKiitos, niin on.:)
PoistaMinun piirakka jäi hiukan löysäksi täytteen osalta, vaikka tein ja paistoin juuri ohjeiden mukaan.
PoistaUuneissa on paljon eroja, toisella uunilla kypsyy nopeammin kuin toisella. Lisäksi marjapiirakoissa kypsymiseen vaikuttaa myös se, onko käytetty tuoreita vai pakastettuja marjoja. Pakastemarjat ovat kosteampia ja täytteen kypsyminen vie silloin vähän enemmän aikaa. Jos täyte uunista otettaessa vielä "hytkyy" keskeltä, kannattaa paistamista vielä hetken aikaa jatkaa.
PoistaTodella hyvää! Olen jo monta kertaa tehnyt tällä ohjeella :)
VastaaPoistaKiva.:) Kermaviilipiirakat on tosi hyviä.:)
Poista