Eilen illalla grillailtiin pitkästä aikaa vähän pidemmän kaavan mukaan alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaan ruokaviineineen. Vaikka vatsat oli jo muista ruoista aivan täynnä, jälkiruokakippojen tyhjentäminen ei kuitenkaan tuottanut ongelmia. Jälkiruoka oli aivan napakymppi! Nektariineille tekemästäni kastikkeesta tuli aivan taivaallista ja mehukkaat ja makeat nektariinit sekä vaniljajäätelö oli kastikkeen kanssa äkkiä syöty.
Grillatut nektariinit & hunajainen karamellikastike
4 tuoretta, kypsää nektariinia
Hunajainen karamellikastike:
50 g voita
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
Halkaise nektariinit puoliksi ja poista kivet. Grillaa nektariineja muutaman minuutin ajan, niin että ne saavat vähän paistoväriä pintaan. Valmista kastike. Sulata kattilassa voi. Lisää joukkoon hunaja ja fariinisokeri. Sekoita voimakkaasti ja lämmitä, kunnes fariinisokeri on sulanut kunnolla joukkoon. Ota kattila liedeltä ja mausta kastike vaniljauutteella. Anna kastikkeen jähtyä pieni hetki ja tarjoile sitten grillattujen nektariinien sekä vaniljajäätelön kera.
En ole koskaan syönyt grillattuja nektariineja, mutta näyttää todella herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos!:) Tämä oli todella hyvää. Nektariinit grillaantuu nopeasti. Maku niissä ei kauheasti muutu. Kunhan lämpenevät ja saavat väriä pintaan. Tuota kastiketta pitää jatkossa hyödyntää muuallakin.;)
PoistaNektariinit ovat nyt tänä kesänä olleet todella makeita ja mehukkaita, paljon on tullut syötyä ihan sellaisenaan. Kiva oli kuitenkin kokeilla myös grillattuna, ja varmasti tulee toistekin grilliin niitä nakattua.:) Omenoita minäkin olen pannulla paistaen karamellisoinut, ja vaniljajäätelölle tällaiset on mitä parhain lisuke.:)
VastaaPoistaOi oi... tässähän olisi minulle sopiva jälkkäri!! Piirakassa olen nektariineja käyttänyt, mutta grillissä en ole testannut... siis testaamaan =)
VastaaPoistaTestaamaan vaan!:) Nektariinit on ihania ja grillissä niistä saa mukavan lämpimän jälkiruoan.
PoistaIhana ohje. Ja kiva kun jatkan blogin pitämistä.
VastaaPoistaKiitos!:) Oli niin ihanaa, että pitää kohta taas tehdä.
PoistaKiitos ohjeesta, tällä hurmattiin viikonlopun vieraat ja oli siis niin hyvää että oksat pois! Oma kuvani kyseisestä herkusta on valitettavasti tosi surkea olosuhteista johtuen.
VastaaPoista