Kesäiset Piña Colada -juomat ja -pirtelöt saivat miettimään saman makumaailman omaavaa hyytelökakkua. Samalla halusin myös testata, miten hyytelökakku onnistuisi kuviollisessa silikonivuoassa nurinpäin tehtynä. Eniten pelkäsin sitä, miten kakun saa vuoasta siististi pois. En uskaltanut koittaa sitä kumota heti hyytymisen jälkeen, vaan ajattelin, että pienen pakkasessa olon jälkeen sitä on helpompi käsitellä, kun täyte jäätyessään kovenee. Näin kakku lähtikin hienosti vuoastaan, mutta nopeasti oli jo kuitenkin taas tarjoiluvalmis. Keikautetusta hyytelökakusta tuli todellinen kahvipöydän kaunistus.
Piña Colada -keikauskakku
Ananastäyte:
1 tuore ananas
1 1/2 dl ruskeaa raakaruokosokeria
3 liivatelehteä
Rommitäyte:
4 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kookoshiutaleita
maun mukaan tomusokeria
4 liivatelehteä
1/2 dl Malibu -kookosrommia
(rommiaromia)
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
tilkka maitoa + Malibu -kookosrommia
Kuori ananas, poista kova keskus ja leikkaa
hedelmäliha paloiksi. Soseuta ananaspalat esim. sauvasekoittimella.
Kaada sose kattilaan ja lisää ruokosokeri. Keitä seosta n. 10 minuuttia,
kunnes seoksen väri syvenee. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen siksi aikaa, kun keität ananassosetta. Puserra liivatteista
ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan ananassoseeseen. Sekoita
sose tasaiseksi ja kaada silikonisen ruusuvuoan pohjalle. Laita vuoka viileään. Laita rommitäytteen liivatteet likoamaan
kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti sekä
kookoshiutaleet. Makeuta seos tomusokerilla. Kiehauta kookosrommi.
Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet
yksitellen kuumaan rommiin. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja kaada
se sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten kermaseoksen joukkoon. Jos
haluat täytteeseen enemmän rommin makua, lisää hieman rommiaromia. Kaada
rommitäyte vuokaan ananastäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun
hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Valmista pohja. Vatkaa munat ja
sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille
leivinpaperin päälle ja kypsennä 250 asteessa uunin keskitasolla n. 5
minuuttia. Kumoa taikinalevy työpöydälle levitetylle leivinpaperille ja
poista paistopaperi. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä taikinalevystä
kakulle sopivan kokoinen pohja. Laita pohja tarjoiluvadille, kostuta
maito-rommiseoksella, kumoa kakkuvuoka pohjan päälle ja poista vuoka
varovasti kakun päältä. Vinkki! Kakku lähtee hyvin vuoastaan, jos kakun
laittaa ennen kumoamista pariksi tunniksi pakastimeen.
Herkullisen näköinen ja varmasti myös makuinen.
VastaaPoistaKiva kun perustit uuden blogin!
Kiitos!:) Pikkuhiljaa toimintoja opetellaan, mutta kyllä se tästä. Kategoriatkin jo onnistuin tänne saamaan.:)
VastaaPoistaHeeei, sinäkö se oot? Tämä keikauskakku näyttää kovin tutulta - ja kyllä vain, maistuis ihan varmaan mullekin! : D Mahtavaa, että et antanut vastoinkäymisten lannistaa vaan päätit sittenkin vielä jatkaa bloggailua! Kovasti onnea tänne uuteen kotiin! Itse ajattelin vielä toistaiseksi sinnitellä Vuodatuksen puolella, mutta saapa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan...
VastaaPoistaMinähän se.;) Aluksi siirrän tänne paljon kaikkea vanhaa, mutta tulee niitä ihan uusiakin sitten sitä mukaa kuin vain kokkaamaan ehtii. Vuodatukseen ei tehnyt mieli jäädä enää ollenkaan. Monenlaista ongelmaa siellä on vuosien mittaan ollut, ja viimeinen töppi oli liikaa.
Poista