Sivut

maanantai 27. syyskuuta 2021

Omena-ruusukvittenihillo

Yksi suosikkikasveistani meidän pihassa on japanin ruusukvitteni. Pidän kasveista, jotka ovat sekä koristeellisia että hyötykäyttöön sopivia. Japanin ruusukvitteni tekee pieniä happamia hedelmiä, joita Pohjojan sitruunoiksikin kutsutaan niiden kirpakan maun vuoksi. Japanin ruusukvittenimme teki tänä vuonna mukavasti satoa ja pääsin keittelemään siitä hilloa. Ruusukvittenin hedelmät ovatkin parhaimmillaan hyytelöissä ja hilloissa, ja sopivat ne marmeladeihin ja mehuihinkin. Ruusukvittenilikööriäkin olen silloin tällöin tehnyt. Hillona ruusukvittenit ovat kuitenkin mielestäni parhaita. Kirpakkaa makua taittaakseni lisään joukkoon useimmiten myös omenaa. Niin tälläkin kerralla, koska omenasato on ollut ihan valtaisa. Omena-ruusukvittenihillo on loistava makupari koville voimakkaan makuisille juustoille juustotarjottimella. Sopii se hyvin myös kakkujen ja kääretorttujen väliin.

Omena-ruusukvittenihillo

500 g ruusukvittenin lohkoja
500 g omenan lohkoja
tilkka vettä
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Lohko ruusukvittenit ja omenat ja poista siemenet. Mittaa lohkot kattilaan, lisää tilkka vettä ja kiehauta. Keitä, kunnes lohkot pehmenevät ja soseuta sitten sauvasekoittimella. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä 2 - 5 min. sekoittaen. Kuori pinnalta vaahto. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-