Ryppyperunat ja mojo-kastike ovat
tyypillistä erityisesti kanarialaiselle keittiölle. Niinpä minäkin
päätin mojo-kastiketta kokeillessani tehdä lisäksi noita vahvasti suolatussa vedessä
keitettyjä perunoita. Perunat tein Maku -lehden ohjeen mukaan. Mojo-kastike oli mukavan kevyttä ja raikasta. Ja perunoistakin tuli sen verran hyviä, että niitä toivottiin ruokapöydässä
näkyvän toistekin. Ja varmasti sekä mojo-kastike että ryppyperunat tulevatkin jäämään
vakituisten ruokiemme listalle. Itse en yleensä ihan hirveästi
keitetyistä perunoista välitä (muuta kuin runsaan kastikkeen kera),
mutta ryppyperunoita söi mielellään vielä ihan kylmänäkin.
Marinoimattomille broilerin ohutleikkeille löysin
Dansukkerilta maukkaan kuuloisen marinadiohjeen, ja lihansyöjälle tuntuivat leikkeetkin hyvin maistuvan.
Marinadi broilerille
2 – 3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 rkl Dijon -sinappia
4 rkl valkoviiniä
4 rkl oliiviöljyä
2 tl paprikajauhetta
2 – 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienoksi silputtuna
1 maustemitallinen mustapippuria
Tarjoiluun:
suolaa
Lisäksi:
broilerin ohutleikkeitä
Paistamiseen:
ruokaöljyä
Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Laita broilerin ohutleikkeet pakastepussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele pussia, jotta lihat peittyvät kauttaaltaan marinadiin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Kääntele pussia välillä. Ota leikkeet huoneenlämpöön lämpeämään noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannulla öljy, ja paista leikkeet nopeasti molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.
Ryppyperunat eli Papas Arrugadas
1 1/2 kg pieniä perunoita
6 rkl karkeaa merisuolaa
Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori niitä. Kumoa perunat
kattilaan ja lisää joukkoon suola. Lisää vettä, kunnes perunat
peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä perunoita noin 20 minuuttia,
kunnes ne ovat kypsiä. Valuta suurin osa vedestä pois ja nosta kattila
takaisin liedelle. Haihduta loppu vesi keittämällä ja ravistele
kattilaa samalla, kunnes perunat ovat kuivia. Syö perunat kuorineen
punaisen mojo-kastikkeen kanssa.
Mojo-kastike
2 tomaattia
1 punainen paprika
1/2 - 1 tuore punainen mieto chili
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 - 2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria
ripaus sokeria
Halkaise tomaatit ja poista kannat. Poista
paprikasta ja chilistä kanta, kalvot ja siemenet. Paloittele isohkoiksi
paloiksi. Pane kaikki mojon ainekset, valkosipulia lukuunottamatta,
monitoimikoneen kulhoon ja soseuta. Hienonna kuorittu valkosipuli
veitsellä, näin valkosipulin aromi säilyy parhaana. Lisää valkosipuli
kastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-