Taimenen maustoin yksinkertaisesti vain suolalla, valkopippurilla sekä sitruunalla, koska en halunnut taimenen omaa makua kauheasti peittää. Lisukkeeksi tein kylmän sinappikastikkeen, duchesse-perunoita sekä höyrytettyjä herneitä.
Duchesse-perunat
5,5 dl vettä
1 rkl voita
1 ps Mummon muusijauhetta
raastettua muskottipähkinää
1 kananmuna
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää voi ja ota kattila levyltä. Sekoita joukkoon muusijauhe ja anna hetki hautua kannen alla. Lisää maun mukaan muskottipähkinää. Sekoita joukkoon kananmuna. Pursota leivinpaperin päälle pellille muusista ruusukkeita ja paista uunissa 250 asteessa ylätasolla, kunnes duchesset saa väriä.
Uunitaimen
kokonainen järvitaimen
sitruunamehua
suolaa
jauhettua valkopippuria
Hiero taimenen sisälle sekä pintaan
sitruunamehua, suolaa sekä jauhettua valkopippuria. Laita taimen
uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa taimenen koosta riippuen
niin kauan, kunnes kala on kypsää.
Sinappikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl Dijon hunajasinappia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus jauhettua valkopippuria
tilkka sitruunamehua
hienonnettua tilliä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-