Savolaisten perinneruoka, mustikkakukko, on yksinkertaisen hyvää, jossa mustikan ja rukiin liitto toimii niin täydellisesti. Kukkojen kylkeen pyöräytin vielä pallot vaniljajäätelöä, ja jälkiruokanautinto oli täydellinen.
Mustikkakukko
Taikina:
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
8 dl pakastemustikoita
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Sekoita
ruisjauhoihin leivinjauhe, ja sekoita jauhot voi-sokerivaahdon joukkoon.
Levitä taikinasta 2/3 ison uunivuoan tai annosvuokien pohjalle ja
reunoille. Sekoita keskenään sulatetut mustikat, sokeri sekä
perunajauho. Lisää täyte vuokaan/vuokiin. Tee lopusta taikinasta kansi
ja nipistele reunat kiinni. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40
minuuttia. Tarjoile haaleana esim. jäätelön, kermavaahdon tai
vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-