Sivut

perjantai 15. lokakuuta 2021

Suppilovahveropiirakka

 Mausteet saatu: Yrttipaja.

Tänä syksynä on saatu taas tosi hyvä sienisato. Nyt viime aikoina olen käynyt lähimetsästä keräämässä suppilovahveroita. Osa on mennyt pakastimeen, osa annettu, ja osa valmistettu heti. Suppilovahveropiirakkaa leivoin jokin aika sitten ja maustoin piirakkaa Yrttipajan maustesuolalla ja valkosipulisekoituksella. Yrttipaja on Euran Kauttualla toimiva kotimainen perheyritys, jonka toiminnan pääpaino on villeinä kerättyjen ja luonnollisesti tuotettujen kasvien tuottamisessa, jatkojalostamisessa ja myynnissä. Yrttipajan valikoimista löytyy kotimaiset, ympäristöystävälliset ja laadukkaat vaihtoehdot sekä keittiöön että kosmetiikkaan. 

Suppilovahveropiirakka

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus Yrttipajan Maustesuolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
5 dl suppilovahveroita
1 prk ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
2 - 3 tl Yrttipajan Maustesuolaa
2 tl Yrttipajan Valkosipulisekoitusta
mustapippuria myllystä

Paista pannulla suppilovahverot. Nosta pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä. Nypi keskenään huoneenlämpöinen voi ja jauhot, joihin on sekoitettu Maustesuola. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina irtopohjavuoan leivinpaperilla vuoratulle pohjalle ja hieman reunoille. Sekoita suppilovahveroiden joukkoon ranskankerma, kananmunat, ruokakerma ja juustoraaste. Mausta seos Maustesuolalla, Valkosipulisekoituksella ja mustapippurilla. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Kypsennä 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-