Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Grillattu rommiananas


Grillissä pystyy hyvin tekemään myös erilaisia jälkiruokia, ja yksi eniten grillattu jälkiruoka meillä on rommissa marinoidut ananaslohkot. Välillä lohkot syödään sellaisenaan, välillä jäätelön kanssa. On hyvää!

Grillattu rommiananas

1 tuore ananas
2 dl tummaa rommia
1 dl fariinisokeria
1 dl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria

Leikkaa ananaksesta molemmat päät pois, leikkaa jäljelle jäänyt osa pituussuunnassa lohkoiksi, ja poista lohkoista kova keskus. Leikkaa lohkoihin muutama viilto poikittain melkein kuoreen asti. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada ananaslohkojen päälle. Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Grillaa lohkot molemmin puolin, kunnes pintaan tulee väriä. Sivele lohkoja marinadilla grillauksen loppuvaiheessa.

7 kommenttia:

  1. Oih! Mistä näitä ihania reseptejä oikein pulppuaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista jemmassa on, kun vain ehtisi tännekin laittamaan.;)

      Poista
  2. Tää on kyl hyvää. Viime kesänä tuli tehtyä rommiananasta ja rommirusinoita vaniljajäden kera. Annan ilman lämmetä vielä hetken ja sit tämä herkku päätyy jälleen grilliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ananas on syöty hetkessä, ja loput marinaditkin juodaan päälle.;D Lämmetä saisi, olisi mukavampi grillailla.:)

      Poista
  3. Tätä onkin ihan pakko koittaa ja jädeä kyytipojaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koita vaan. Meillä rommiananaksesta pidetään.:)

      Poista
  4. On hyvää, vaikka ilman marinointejakin. Vaikka antaahan marinadi kivasti lisämakua. Jäätelöä lisäksi palanen, niin on täydellistä.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-