Sivut
▼
lauantai 6. huhtikuuta 2013
Marenkimaljat
Pääsiäisen yhtenä jälkiruokana piti olla tiramisua. Tiramisu jäi kuitenkin tekemättä, koska ruoanlaitosta ylijääneistä valkuaisista oli pakko tehdä jotain. Ja koska rakastan marenkia, valkuaiset käytetään meillä useimmiten siihen. Niin tälläkin kertaa. Kahdeksasta valkuaisesta olisi saanut jo ison pohjan pavlovaankin, mutta en halunnut nyt sitä tehdä, koska syöjiä oli vähän, ja maljamuodossa kaikkea marenkia ei tarvinnut heti kerralla käyttää. Marenkijututhan on aina parempia, mitä nopeammin niitä pääsee syömään, kun marenki on vielä rapeaa. Marengin joukkoon lisäsin limen kuorta ja mehua antamaan lisämakua. Marengista tulikin tosi hyvää, sillä lime antoi juuri sopivan sitruksisen maun. Täytyy käyttää sitrushedelmiä toistekin marenkia maustamassa.
Marenkimaljat
Marenki:
8 valkuaista
5 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 rkl limestä puristettua mehua
1 limen raastettu kuori
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähitellen koko ajan vatkaten keskenään sekoitettu tomusokeri ja maissitärkkelys. Sekoita lopuksi joukkoon limen mehu ja kuoriraaste. Levitä marenkiseos uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 1 tunti 125 -asteisessa uunissa. Vähennä lämpö 100 asteeseen, ja paista vielä toinen tunti, kunnes marenki on rapeaa. Jäähdytä.
Lisäksi:
Flora Vanilla vanhan ajan vaniljakastiketta
säilykeaprikooseja
säilykemandariineja
kirsikoita
Täytä annosmaljat murennetuilla marenkipaloilla, hedelmillä sekä vaniljakastikkeella. Tarjoile heti.
Oli hyvää, ja varsinkin marengista tuli ihanan makuista.:) Marenkia on ihan helppo tehdä, kunhan vatkaa tarpeeksi. Eli, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin marengin tipahtamatta.;) Pavlovaakin pitää taas joku kerta tehdä. Ehkä tuoreiden mansikoiden aikaan.:)
VastaaPoistaAi miten ihana ! ! !
VastaaPoistaKiitos, oli hyvää.:)
PoistaToi lime oli varmasti hyvä piriste muuten aika tylsälle marengille. Kun ajattelee valkuainen + sokeri ei muuta. Pitääpä koittaa tolla limellä piristää myös jatkossa omia marenkeja,kiitti jälleen vinkistä :D
VastaaPoistaLime antoi oikein kivasti makua, kannattaa ensi kerralla marenkia tehdessä kokeilla.:) Aika jännää kuitenkin, että ihan vain valkuaisesta ja sokerista saa herkkua aikaiseksi.;)
PoistaNämä näyttivät paremmilta kuin minun viimeisin kohtaaminen marengin kanssa ;D.
VastaaPoistaEi tullut ihan niin tummaa marenkia.;)
PoistaPitäisi kyllä joku päivä tehdä marenkia, tuo lime kuulostaa niin houkuttelevalta. Kaveriksi voisi tehdä turkinpippurimarenkia, edellisestä kerrasta on... vuosia?! :D
VastaaPoistaMuutenkin tässä suunnitellut että tekisin keksejä varastoon, niitä saa kiikuttaa koko aika kaupasta. Samalla menisi nämä marengitkin kun säilyvätkin hyvin. :)
Lime oli marengissa todella hyvä lisä. Turkinpippurimarenkikin kuulostaa oikein kivalta. Koskahan sitä toimertuisi tekemään pikkumarenkeja erilaisin maustein... Keksit on kuluvaisia. Kukahan meidänkin kaapista ne aina popsii...;)
Poista