Sivut
▼
torstai 13. joulukuuta 2012
Joulubriossit
Jouluksi leivon useimmiten näitä briosseja pullan sijaan. Vaikka eihän nämä pullasta sen kummemmin eroa, samanlaisesta hiivataikinasta briossitkin tehdään, voita säästelemättä. Joulun kunniaksi pehmeät briossit saavat runsaasti erilaisia herkkuja täytteeksi.
Joulubriossit
Taikina:
150 g voita
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 rkl kardemummaa
n. 17 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita
1 pkt mantelimassaa murennettuna
1 pkt sokeroituja, vihreitä kirsikoita paloiteltuna
1 pkt sokeroituja, punaisia kirsikoita paloiteltuna
1 pkt sokeroitua appelsiininkuorta
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
Voiteluun:
muna
Koristeluun:
sokerikuorrutetta
Kuumenna maito reilusti käden lämpöiseksi. Sulata voi ja lisää maidon sekaan. Lisää hiiva, sokeri, suola, munat ja kardemumma. Alusta jauhot sekaan vähitellen, vaivaa voimakkaasti. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla n. 1 tunti. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kaulitse se ohueksi levyksi. Voitele levy pehmenneellä voilla ja ripottele päälle muut täytteen ainekset. Kääri levy rullalle ja leikkaa siivuiksi. Laita siivut paperivuokiin ja kohota vielä n. 30 min. Voitele briossit munalla ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin. Koristele jäähtyneet briossit sokerikuorrutteella. Jos pakastat briossit, koristele vasta pakastimesta oton ja sulatuksen jälkeen.
Nämä jouluiset, makeat briossit on ihania. Kannattaa joskus kokeilla.:) Briossejahan on myös suolaisia. Niitä olisi kiva itsekin tehdä.;) Minulla taisi joululeipomiset nyt riittää, mutta en kuitenkaan mene ihan vannomaan. Ties mitä reseptejä vielä vastaan tulee.:)
VastaaPoistaGoogletin tuota aikaisemmin, ja jossain oli 0,2 litraiseksikin mainittu. No, paremman kokoisia kuitenkin mm. uutteille kuin puolilitrainen.:) Ilmankos en ole noita pulloja huomannut, kun katselen aina niitä isoja.:D Eiköhän noita nyt löydy, jos kerrankin kiinnittäisi huomiota myös pikkupulloihin.
kiva uusi ohje briosseille =) joskus olen tehnyt mutta erilaisella reseptillä :)
VastaaPoistaBriossiohjeitakin on vaikka kuinka paljon. Ja on makeaa ja suolaista.;) Nämä on ihania, kun täytteitä tulee runsaasti.:)
Poista