Sivut

perjantai 14. joulukuuta 2012

Appelsiinigraavilohi


Vaihtelu virkistää myös lohen graavauksessa. Koska meillä aika usein graavia tehdään, on kiva maustaa lohta aina hieman eri tavoin. Suolan lisäksi myös appelsiinimehun happo raakakypsentää lohta, ja graavi saa samalla mehusta makua ja hieman makeuttakin. Mieto ja aromaattinen rosepippuri soveltuu hyvin lohen mausteeksi.

Appelsiinigraavilohi

n. 400 g kirjolohifile
1 rkl karkeaa merisuolaa
1/2 rkl sokeria
1/2 appelsiinin mehu
1 - 2 tl rosepippuria

Laita kalafile vuokaan ja puserra appelsiinimehu sen pintaan. Ripottele päälle suola, sokeri ja rosepippuri, peitä tuorekelmulla ja laita jokin paino päälle.  Anna  graavaantua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.  Pyyhi valmiista graavista  ylimääräinen  neste  ja mausteet pois  ja  leikkaa ohuiksi  siivuiksi.

7 kommenttia:

  1. Täällä odotellaan jo malttamattomana joulun kalavalikoimaa ja tämä kuva ei ainakaan yhtään helpota "tuskaani" :D Kuulostaa niin hyvältä että täytyy testailla joskus.
    Kiva kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sitä ihanuutta, kun vihdoin pääsee aattona istahtamaan ruokapöytään.:) Kaloista minäkin eniten pidän, ja mielellään saa jouluna olla useampaa laatua.:) Hyvää on tämäkin graavi. Kiitos.:)

      Poista
  2. Appelsiini sopii hyvin graaville. Antaa vähän miedomman ja makeamman maun kuin sitruuna. Kannattaa kokeilla.:)

    VastaaPoista
  3. herkulliselta näyttää...vaikka graavilohi on ainut mistä en itse tykkää ;) huomiseksi on tekeytymässä lohijäädyke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki ei graavista tykkää, vaikka kalaa muuten söisikin. Pitää poiketa katsomaan millaista lohijäädykkeesi on.:)

      Poista
  4. tätä kokeilen! ja asettelen kalavadille, niin kuin tässäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pidät!:) Rullia on helppo ottaa tarjoilulautaselta, kun eivät tartu toisiinsa niin paljon kiinni kuin päällekkäin olevat siivut.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-