Punajuuri-suklaapiirakka
4 dl raastettua punajuurta
1 dl rouhittua taloussuklaata
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 prk (220 g) ananasmurskaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua neilikkaa
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl öljyä
Kuorrutus:
1 pkt mansikka tomusokeria
sitruunamehua
Koristeeksi:
koristerakeita, strösseleitä tms.
Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää punajuuriraaste, suklaa ja ananasmurska sekä vehnäjauhot, joihin neilikka ja leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita lopuksi joukkoon öljy. Levitä taikina uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Sekoita tomusokerin sekaan sen verran sitruunamehua, että kuorrutteesta tulee sopivan notkeaa levittämiseen. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele koristerakeilla tms.
Mielenkiintoinen resepti ja kivan näköinen piirakka!
VastaaPoistaKiitos, kivan pinkki piirakka tämä.:)
Poista