Pienistä vihreistä tomaateista saa mainiota etikkasäilykettä, joka maistuu talvella ruokien lisukkeena.
Hillotut vihreät tomaatit
1 kg pieniä vihreitä tomaatteja
1 l vettä
1 rkl merisuolaa
mausteliemi:
4 dl vettä
2 1/2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 kanelitanko
5 kokonaista mausteneilikkaa
1 rkl sinapinsiemeniä
Pistele tomaatit haarukalla joka puolelta. Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä tomaatteja 10 minuuttia. Nosta tomaatit vedestä. Kuori halutessasi. Mittaa kattilaan mausteliemen vesi, etikka ja sokeri. Laita mukaan myös mausteet. Kiehauta lientä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Laita kattilaan tomaatit ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes tomaatit muuttuvat vaalean sammaleenvihreiksi, lähes läpikuultaviksi. Lado tomaatit hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Kaada päälle kuuma, siivilöity liemi ja sulje tölkit heti. Siirrä kylmään. Tomaatit ovat valmiita noin viikon kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-