Sivut
▼
keskiviikko 29. elokuuta 2012
Rahka-marjapiirakka
Tällä ohjeella meillä usein leivotaan piirakkaa täytteitä hieman vaihdellen. Eilen tein piirakkaa vadelmista ja pensasmustikoista.
Rahka-marjapiirakka
Pohja:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 - 4 dl marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon muna. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina uunivuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kaunis piirakka!
VastaaPoistaTätä ohjetta testaamme tänään :)
VastaaPoistaToivottavasti maistuu!:) Ainakin meillä tykätään tämän kaltaisista piiraista.:)
PoistaKyllä maistui! Teimme piirakan punaisilla viinimarjoilla, seuraavaksi testaamme mustikoilla :)
PoistaHieno juttu!:) Näihin piiraisiin sopii marjat kuin marjat.:)
Poistahei voiko kerman tilalle laittaa tuorejuuston?
VastaaPoistaEhkä mieluummin korvaisin maitorahkan tuorejuustolla, ettei täytteestä tule liian paksua. Tai sitten ainakin koittaisin täytettä jollain vähän notkistaa.
PoistaJoookyllä
VastaaPoistaTuon piirakan päällä kieli lepää!
VastaaPoistaLöysää tuli tällä ohjeella. Liikaa kermaa?
VastaaPoistaTämä piirakka on tehty tuoreista marjoista. Pakastemarjoista tehtynä vaatii enemmän kypsennysaikaa, koska pakastemarjoista tulee enemmän mehua.
PoistaPakastemarjoihin kannattaa laittaa sekaan hiukan perunajauhoja.
Poista