Leipiin käyttämäni jalapeno ei ollut meidän maun mukaan kovinkaan tulinen, joten hieman jäimme kaipaamaan lisää pientä poltetta leipiin. Maku leivissä oli kuitenkin hurjan hyvä. Valkuainen juustoraasteen joukossa antaa kuorrutteelle kuohkeutta ja hieman keventääkin, kun juustoa ei tarvita niin paljon kuin ilman valkuaista. Leipiin kannattaa käyttää esipaistettua patonkia, koska leivistä tulee mukavan pehmeitä, eivätkä kuivahda korpuksi.
Juusto-jalapenoleivät
1 Rainbow esipaistettu vehnäpatonki
1 tuore jalapeno
4 - 5 aurinkokuivattua tomaattia
n. 2 dl Valio Luostari -juustoa raastettuna
2 kananmunan valkuaista
n. 1/2 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 valkosipulin kynsi
Sekoita aurinkokuivattujen tomaattien
öljyyn murskattu valkosipulin kynsi. Anna maustua hetken aikaa. Poista
jalapenosta siemenet ja leikkaa jalapeno pieniksi kuutioiksi. Hienonna
aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita keskenään juustoraaste ja valkuaiset.
Sekoita joukkoon jalapeno ja tomaatit. Leikkaa patonki vinosti
siivuiksi. Sivele siivujen päälipinnat öljyllä. Levitä siivuille
juustoseos. Kypsennä leipiä 225-asteisessa uunissa n. 10 min., kunnes
patonki on kypsää ja kuorrutus saanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-