Sivut
▼
perjantai 31. elokuuta 2012
Frikadellit tomaattikastikkeessa
Frikadellit on keittämällä kypsennettyjä lihapullia. Tomaattikastikkeessa hautuessaan pyöryköistä tulee meheviä.
Frikadellit tomaattikastikkeessa
Frikadellit:
400 g jauhelihaa
2 rkl kuivattua sipulirouhetta hienoksi jauhettuna
2 rkl Prima-mausteiden pihvimaustetta
1 kananmuna
Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
oreganoa
mustapippurirouhetta
ruskeaa ruokosokeria
persiljaa
Sekoita frikadellien ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja pyöritä taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kuori ja paloittele sipuli reiluksi paloiksi. Paloittele paprika samoin. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota Sipulia, paprikaa ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutio ja mausteet. Kiehauta. Lisää joukkoon frikadellit ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää lopuksi silputtua persiljaa ja tarjoa frikadellit kastikkeineen esim. spagetin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-