Sivut
▼
sunnuntai 19. maaliskuuta 2017
Chimichurri-kastike
Argentiinalainen chimichurri-kastike on loistava lisuke etenkin grillatulle lihalle, mutta se maistuu myös muun lihan, broilerin, kalan ja kasvistenkin kanssa. Mausteista chimichurri-kastiketta voi käyttää myös marinointiin. Tällä kertaa söimme chimichurria pannulla paistettujen rib-eye steakien kanssa ja sopi makuja täynnä oleva kastike hyvin vihreille parsoillekin. Kunhan grillikausi aloitetaan, ja omassa maassa alkaa silolehtipersilja ja korianteri kasvamaan, chimichurri löytynee pöydästämme tämän tästä.
Chimichurri-kastike
1 dl silolehtipersiljaa
1 dl korianteria
1- 2 valkosipulin kynsi
1/2 - 1 punainen chili
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Anna kastikkeen maustua viileässä ennen tarjoilua.
Chimichurri on tosi ihana kastike,teen useinkin vaikken lihaa syö mutta on hyvää myös muiten juttujen kanssa.Esim, täällä torilla tulee grillattujen kasvisten kanssa aina kippo chimichurria mukaan:)
VastaaPoista