Sivut
▼
tiistai 18. maaliskuuta 2014
Yrtticiabatta
Vaikka ciabatta onkin yksi suosikkileivistäni, tulee sitä itse leivottua todella harvoin. Nyt oli kuitenkin kokeiltava Valion ohjeella yrtistä ciabattaa. Ohje löytyy mm. Kolme yrttiä -ruokakermapurkin kyljestä. Yrtticiabattat olivat todella helppotekoisia, ja ruokakerma antoi taikinaan hyvän maun. Rapsakan kuoren alta leivät olivat ihanan kuohkeita.
Yrtticiabatta
(2 leipää)
2 1/2 dl Kolme yrttiä -ruokakermaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä ruokakerma reilusti käden lämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen ruokakerman joukkoon alustaen taikinaksi. Lisää öljy ja sekoita. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. 30 min. Vaivaa taikina, ja leivo siitä 2 uunipellin mittaista leipää. Kohota. Voitele leivät oliiviöljyllä ja leikkaa pintaan veitsellä poikkiviiltoja. Kypsennä uunin keskiosassa 200 - 225 asteessa n. 12 minuuttia.
Ciabatta on herkkua ja tämä näytti helpolta reseptiltä. Pitäisi varmaan kokeilla.
VastaaPoistaTosi helppo resepti tämä on, ja taikinaa oli miellyttävä käsitellä. Ei mennyt leipien muotoilu taisteluksi.;)
PoistaKuulostaa todella herkulliselta!
VastaaPoistaOli tosi hyvää.:)
PoistaOnpas houkuttelevan näköinen ciabatta:)
VastaaPoistaKiitos. Iltapalana menivät kerralla.:)
PoistaTätä on pakko kokeilla.
VastaaPoistaKokeile pois. Tulee ihanan pehmoisia.:)
Poistatodella herkullisen näköinen leipä :)
VastaaPoistaKiitos, ja olikin.:)
PoistaHyvän makuinen uutuus on tuo yrttikerma. Ciabatta-ohjetta tuli jo pitkään katseltua, ja kannatti kokeilla. Oli hyvää leipää.:)
VastaaPoista