Sivut
▼
torstai 13. helmikuuta 2014
Pulled Pork Pizza
Sunnuntaina uunissamme kypsyi pitkästä aikaa nyhtöpossu. Tämänkertainen kasslerpaisti oli n. 1,8 kilon painoinen, joten riivittyä lihaa tuli reilu määrä. Eilen sain ajatuksen kokeilla miten kaksi herkkua sopisi yhteen. Possua oli vielä sen verran jäljellä, että siitä riitti pizzan täytteeksi kahteen pellilliseen. Mitään tomaattikastikkeita pizzassa ei nyt tarvittu, koska lihaan oli sekoitettuna whiskey-cola bbq-soosi. Muutenkin halusin pitää täytteet simppelinä, joten nyhtöpossun lisäksi laitoin pizzaan vain paistettua punasipulia, ja päälle juustoraastetta. Heti uunista pois oton jälkeen lisäsin pizzojen päälle vielä säilöttyjä pepperoneja. Pulled Pork Pizzasta ei tullut mikään maailman kaunein pizza. Mutta sen minkä se häviää ulkonäössä, voittaa taas maussa. Makua pizzasta ei todellakaan puuttunut, ja todettua tuli, että hyvin nämä kaksi herkkua sopivat myös samaan pakettiin.
Pulled Pork Pizza
(1 pellillinen)
Pohja:
2 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
n. 4 dl jauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
Täyte:
Pulled pork & whiskey- cola bbq sauce
paistettuja punasipulirenkaita
juustoraastetta
Päälle:
säilöttyjä pepperoneja
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja suola. Vaivaa sekaan jauhot. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikinaa n. 30 min. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Päällystä pizza pulled porkilla sekä paistetuilla punasipulirenkailla. Ripottele pintaan lopuksi juustoraastetta. Paista pizza uunissa 250 asteessa n. 15 min. Ota pizza uunista ja lisää päälle pepperoneja.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaah! melkein itku tulee kun yritän kuvitella kuinka hyvää tuon täytyy olla :-)!
VastaaPoistaKyllä se nyhtö hyvin sopii pizzankin päälle näköjään.:) Täytyy jatkossa varmaan aina heittää reilumman kokoinen lihapala uuniin, että possua sitten varmasti riittää kaikkeen hyvään.;)
PoistaEi ole totta! Eilen illalla päätin, että kokeilen tuota nyhtöpossua lähiaikoina. Yöllä mulla tosi usein hautuu ajatukset leivonnaisista ym ja pyörittelin ajatusta siitä miten possua käyttäisin. Ja päätin että teen siitä pizzaa niin saan siitä päivityksen blogiin! Hauska yhteensattuma! :D En tiedä teenkö siitä ikinä pizzaa, mutta oli hauska huomata heti seuraavana päivänä sun blogissa nyhtöpossupizza! ;D Herkullista varmasti!
VastaaPoistaMeillä on ajatukset kulkeneet samaa rataa.:) Minullakin on unettomina öinä tapana pyöritellä mielessä joko kokkausideoita tai sitten puutarhajuttuja. Kun tarpeeksi monta yötä pyörittelee, syntyy parhaat ideat.;) Nyhtöpossua kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla. Se tuntuu olevan kaikkien herkkua, eikä mikään ihme. Ja ilman muuta teet oman pizzaversiosikin vielä.:)
PoistaMullakin olisi vielä riivittyä possua jääkaapissa ja johonkin leivonnaiseen oli tarkoitus se nyt siivouspäivän päätteeksi käyttää ja samalla tehdä Tarun ohjeella mansikka-raparperipiirakka uuniin, vaan meni kaikenlainen kiinnostus keittiöhommeleihin sillä äitini nukkui pois viime yönä iki-uneen. Vaikka sen tiesi olevan tulossa hyvin pian, silti oli uneton vollotusyö ja olotila nyt sen mukainen.
VastaaPoistaNyhtöpossulle on kiva koittaa keksiä erilaisia käyttökohteita, kun ei aina viitsi sitä hampurilaisiinkaan käyttää, vaikka nekin hyviä on. Pizzaan sopi kyllä tosi hyvin, ja varmasti siitä monenlaista muutakin saa tehtyä. Ymmärrän hyvin, että nyt ei voimasi riitä leipomiseen. Vaikka hetken tietäisi olevan lähellä, ja siihen koittaa valmistautua, ei se valmistautuminen kuitenkaan auta. Läheisen poismeno riipaisee aina. Voimia teille!<3
PoistaVoimia & paljon halauksia täältäkin Mimmille!!! <3
PoistaPulled Porki on kyllä niin parasta ruokaa. Tätä pizzaa pitää ehdottomasti kokeilla! :)
VastaaPoistaNyhtöpossu on todella herkullista, ja vaihteluakin saa eri mausteilla ja eri kastikkeilla. Kannattaa kokeilla pizzan päälle.:)
PoistaOoh, pulled pork kuullostaa kerrassaan mahtavalta pitsanpäälliseltä!
VastaaPoistaSopii kyllä pizzan päälle oikein loistavasti.:)
PoistaJoo-o, sanattomaksi vetää :-)
VastaaPoistaÄläs nyt, kun ei minun tekeleeni kuitenkaan ole mitään sinun luomustesi rinnalla.;) Kyllä pitää nyhtöpossusta vielä lasagneakin tehdä.:)
PoistaOi oi, ompa komea pizza!! En ole nyhtöpossua syönyt, mutta on varmasti hyvää!!
VastaaPoistaOnko pizza-kotiinkuljetusta? ;)
Ihanaa ystävänpäivää!
Kiitos.:) Suosittelen kyllä ihan pikimmiten nyhtöpossua kokeilemaan, se on ihan älyttömän hyvää. Teille asti pizzan saisi vielä suht lämpimänä kuljetettua, kun alle puolessa tunnissa tästä teidän keskustaan hurautetaan.;) Kiitos samoin!:)
PoistaOoh, nyt tiedän mihin saan upotettua jouluna lahjaksi tullutta viskiä, resepti kuullostaa justiinsa täydelliseltä :)
VastaaPoistaViskit saa hyvin kulumaan ruoanlaitossa. Ruokiin meilläkin aina ylimääräiset menee.:)
Poistaoooo,varmasti herkullista,ei se ulkonäkö aina kaikkea kerro,vaikka tuo näyttääkin minusta tooosi hyvältä =P
VastaaPoistaHyvää kyllä oli, vaikkakin pikkaisen väritön pizza. Kiitos.:)
PoistaMinäkin todella pitkään vain suunnittelin nyhtöpossua tekeväni, kunnes viime kesänä vihdoin sain aikaiseksi. Jotenkin se pitkä valmistusaika vain ei innostanut, vaikka loppujen lopuksi esivalmisteluihin ei kauheasti aikaa mene, ja uunissa tulee sitten jo itsestään.:) Hyvä korvike nuotiomakkaralle herkulliset nyhtöpossuhampurilaiset. Ja vielä, kun sämpylätkin teit itse.:) Paholaisenhillo on ihan parasta! Olen sitä tehnyt jo monet vuodet, ja kelpaa aina muillekin lahjaksi annettuna. Kaikki siihen yleensä tykästyvät.:)
VastaaPoista