Sivut
▼
keskiviikko 22. tammikuuta 2014
Tulinen broilericurry kookoskastikkeessa
Tulinen broilericurry kuulosti tosi hyvältä, ja se pääsi ensimmäisenä testiin Curryruoat -kirjasta. Maku ruoassa olikin mitä parhain, lämmittävän tulinen ja mausteinen, pehmentävänä makuna kookosmaito. Tätä tehdään toistekin. Ainoa vain, etten saanut annosta niin houkuttelevan näköiseksi kuin mitä kirjassa. Johtuu osittain siitä, että ruoka valmistui vasta illemmalla, kuvausintoa ei enää ollut, eikä keittiön loisteputkivalaistus ole aina paras mahdollinen kuvaamiselle, vaikka päivänvaloputkia ovatkin. Mutta luonnossakaan ruoan sävyt eivät lähellekään täsmänneet kirjassa olevan annoksen sävyjä. Liekö siihenkin lisätty jotain väriaineita? Nimittäin joissain kirjan resepteissä aineksiin kuului myös elintarvikeväri, mitä en ihan täysin ymmärrä tällaisissa ruoissa. Kakuissa ja muissa sen tyyppisissä ymmärrän värien käytön koristelutarkoitukseen, mutta ei kai ruoka sentään tarvitse lisäväriä pullosta? No, värisävyeroista huolimatta, tämä broilericurry-resepti on hyvinkin käyttökelpoinen. Currynlehtiä täällä on turha lähteä kaupoista etsimään, mutta sen tilalle laitoin maun mukaan curryjauhetta.
Tulinen broilericurry kookoskastikkeessa
1/2 kg broilerin rintafileitä
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
20 g tuoretta inkivääriä
2 rkl kirkastettua voita (ghiitä) tai voisulaa
1 tl kurkumaa
ripaus kardemummaa
1 1/2 tl jauhettua korianteria
1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
8 - 10 currynlehteä
suolaa
Leikkaa broilerifileet sopiviksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Kuumenna voi pannussa ja paista siinä sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää muut mausteet paitsi suola, ja jatka kypsentämistä 2 - 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää broileripalat ja paista tasaisesti joka puolelta. Lisää kookosmaito ja currynlehdet, ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, tai kunnes broileri on kypsää. Mausta suolalla. Koristele halutessasi kevätsipulirenkailla ja tarjoile basmatiriisin kera.
Currybroileri kookoksella kuuluu lemppariruokiini. :)
VastaaPoistaEi mikään ihme, maut on hyvät.:)
PoistaHoukutteleva on kuva - älä huoli :-)
VastaaPoistaKiva, jos olet sitä mieltä.:) Itse en kyllä tuosta kuvasta tykkää yhtään.;)
PoistaKuulostaa ihanalta kirjalta, ja herkulliselta näyttää annos kuvassakin! Tämä pimeys on kyllä haastavaa kuvausten kannalta, mutta voitonpuolella ollaan, kohta tulee kevät..! ;)
VastaaPoistaIhan kiva kirja on, pikkaisen vain pitää joissain ohjeissa soveltaa.:) Haastavaa on kuvata talvella. Keväällä ja kesällä on ihan toista, kun valoa riittää tuntikaupalla.:)
PoistaKuulostaa ihanan mausteiselta pakkaspäivän ruoalta!
VastaaPoistaJuuri sellaista tuo oli.:)
PoistaReilummin tulee maustettua näin talvella. Kesällä ei välttämättä kovin mausteiset maistu.:) Se väriaineiden lisääminen oli pikkaisen outoa joissain resepteissä. Ihan turhaa, kun ei niistä tule kuin lisäaineita. Kyllä ruoan oma väri riittää.:)
VastaaPoista