Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

Italiansalaatti


Usein meillä on uudenvuoden aattona perunasalaattia, mutta koska tein perunagratiinia, perunasalaatti ei oikein sen kanssa sopinut. Niinpä tein pitkästä aikaa italiansalaattia, ja tulikin tosi hyvä salaatti. Salaattiin upposi loput joulukinkun jämät, mitä hernekeiton keittämisestä vielä jäi, ja spagetin lisäksi laitoin salaattiin vielä porkkanaa, herneitä, omenaa ja suolakurkkua. Normaalisti teen italiansalaatin kastikkeen kermaviilistä, mutta nyt laitoin ranskankermaa, kun ei kauppaan viitsinyt lähteä pelkän kermaviilin takia. Kermaviilin kanssa kastikkeesta tulee hieman notkeampaa, mutta ei tuhdimpi ranskankermakastikekaan huono ollut.

Italiansalaatti

250 g spagettia
1 - 2 porkkanaa
pala palvikinkkua kuutioituna
1 omena kuutioituna
1 dl pakasteherneitä sulatettuna
1 dl suolakurkkuja kuutioituna

Kastike:
1 prk ranskankermaa
1 dl majoneesia
1 rkl Dijon -kokojyväsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Paloittele spagetti ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta valmis spagetti siivilässä ja huuhtele ja jäähdytä hyvin kylmällä vedellä. Keitä porkkanat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi porkkanat spagetin joukkoon. Lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja lisää salaatin joukkoon. Sekoita ainekset tasaisesti yhteen ja anna salaatin maustua viileässä ennen tarjoilua.


3 kommenttia:

  1. Varmasti todella herkullista, yksi suosikkisalaateistani. Italiansalaattia onkin pitänyt jo kauan tehdä, mm. jouluksi. Aina se on vaan jäänyt ajanpuutteen tai väsymyksen takia. Tämä on ohje makuuni, käytän sitä kun saan inspiraation ryhtyä salaatin tekoon!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italiansalaatti on ihanaa, ja tästä tuli tosi hyvää. Kumma, kun tätäkin tulee niin harvoin tehtyä, vaikka on hyvä, ruokaisa salaatti.

      Poista
  2. Jouluruoka ilman italiansalaattia, on vajaa. Lähes samanlaisella ohjeella jo edesmenneiden isoäitini ja äitini tekemänä olen sitä saanut nauttia lapsuudesta asti. Nyt n.10v. olen "joutunut" saanut tehdä sitä itse. Jälkipolvi on myös jo omakseen sen havainnut.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-