Sivut
▼
torstai 12. joulukuuta 2013
Vuohenjuusto-punajuurihilloruudut
Keittelemäni punajuurihillo pääsi heti käyttöön, ja tein joulun kahvipöytään sekä uuden vuoden aaton valvojaisiin sopivia suolapaloja hillosta, vuohenjuustosta ja voitaikinasta. Kun hilloa on valmiiksi keitettynä, näitä ruutuja on tosi nopea tehdä valmisvoitaikinasta. Punajuuren ja vuohenjuuston liitto on pettämätön, mutta sopisi näihin vuohenjuuston tilalle hyvin Aura-juustokin. Valmiiden ruutujen päälle voi pirskotella halutessaan balsamikastiketta antamaan lisää makua tai juoksevaa hunajaa, jos haluaa ruuduista hieman makeammat. Tuore timjamin oksakin näyttäisi nätiltä ruutujen päällä, mutta tuoreita yrttejä meillä ei nyt ollut.
Vuohenjuusto-punajuurihilloruudut
1 kg pakastevoitaikinaa
n. 2 dl punajuurihilloa
2 pkt Président vuohenjuustoa
Voiteluun:
kananmuna
Sulata voitaikinalevyt ja leikkaa ne sitten kahtia neliöiksi. Paina juomalasilla neliöiden keskelle ympyrä ja laita jokaisen ympyrän keskelle noin ruokalusikallinen punajuurihilloa. Leikkaa vuohenjuusto noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja paina siivut hillonokareiden päälle. Voitele voitaikinareunat kananmunalla, ja kypsennä ruutuja uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia.
Ruutuja joutuu tekemään vielä lisääkin, koska taisivat olla sen verran hyviä, ettei toinen puolisko ilahtunut ollenkaan ajatuksesta laittaa näitä pakastimeen...
Ihana herkku!
VastaaPoistaKiitos. Nämä oli niin hyviä, että pitää tehdä lisääkin.:)
PoistaAivan ihana herkku :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaNäyttää siis hirmuisen hyviltä vaikka en vuohenjuustosta niin välitä, enkä tiedä miltä tuo punajuurihillo maistuu! ;D Mutta ovat kyllä niin herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaKiitos.:) Näistä tuli hyviä ja varsinkin mies tykkäsi. Lisää pitää pian tehdä.:)
PoistaIhana makuyhdistelmä, ja kaunis lopputulos! :) Rakastan juustoja, mikä ei varmaan jää blogistani epäselväksi. :P
VastaaPoistaKiitos. Juustot on ihania. Niitä tulee syötyä vähän liikaakin.:)
PoistaRrrrrrakastan vuohenjuustoa!!!! Näitä on pakko testata. Voisikohan paholaisenhilloa laittaa näihin tuon punajuurihillon sijaan...?
VastaaPoistaRakastan ihan ylikaiken yhdistelmää paholaisenhillo & vuohenjuusto.
Vuohenjuusto on ihanaa.:) Testaa vain, ja mikä ettei paholaisenhillokin kävisi. Paholaisenhillokin on tosi hyvää ja sopii vuohenjuustolle. Lohtakin välillä valmistan niin, että laitan paholaisenhilloa ja vuohenjuustoa "taskuihin".;)
PoistaNäyttää ja kuulostaa niin ihanalle, ettäen malta odottaa, että ehtisin kokeilla!
VastaaPoista-Paula
Kiitos. Meillä näistä tykättiin.:) Jälkeen päin tuli mieleeni, että tuohon pinnalle voisi ripotella vaikka pinjansiemeniä.;)
PoistaKiitos. Kiva olla jotain suolaistakin pikkupurtavaa pöydässä, ja näitä on helppo ja nopea tehdä, jos hillon valmistusta ei ota huomioon. Mutta sitäkin voi keitellä jo hyvissä ajoin valmiiksi.:) Vuohenjuustosta joko tykkää tai ei. Jos jokin ei maistu, niin ei sille mitään voi. Mutta uskoisin näihin sopivan hyvin myös Aura-juuston. Sitä voisi ihan vain murustella tuohon hillon päälle.;)
VastaaPoistaOvatpas ihanan näköisiä, vaikka en itse olekkaan tuon juuston fani...
VastaaPoistaKiitos.:) Vuohenjuustosta tykkää tai sitten ei, mutta muuta juustoa vain tilalle.;)
Poista