Porsaan ulkofileen seuraksi tein kastikkeen fileestä kypsennyksen aikana irronneesta nesteestä lisäämällä joukkoon liki saman verran kermaa kuin nestettäkin oli. Kiehautin seoksen ja suurustin kastikesuurusteella. Kastikkeeseen lisäsin mausteeksi vielä samoja pippureita kuin fileessäkin. Lisukkeeksi tein uunissa timjamiperunoita. Pestyt perunat leikkasin reiluiksi viipaleiksi, maustoin huhmareessa hienonnetulla karkealla merisuolalla, timjamilla sekä paprikajauheella. Lisäksi tietenkin loraus ruokaöljyä. Perunat olivat uunissa 200 asteessa, kunnes olivat kypsiä ja kauniin värisiä. Toisena lisukkeena oli oman maan papusatoa valkosipulin kera voissa paistettuna, suolalla ja cayennepippurilla maustettuna.
Porsaan ulkofile uunissa
reilu 1 kg porsaan ulkofilettä
Paistamiseen:
tilkka ruokaöljyä sekä nokare voita
Fileen mausteet:
Dijon -hunajasinappia
suolaa
mustapippuria
viherpippuria
rosépippuria
rosmariinia
Ota ulkofile huoneenlämpöön lämpenemään
pari tuntia ennen valmistusta. Kuumenna pannulla ruokaöljy ja voi.
Ruskista ulkofileen pinta pannulla kauttaaltaan. Sivele fileen pintaan hunajasinappia. Mausta pinta suolalla, rouhituilla
pippureilla sekä rosmariinilla. Kypsennä filettä uunissa 150 asteessa,
kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta. Ota file uunista ja peitä vuoka
foliolla. Anna fileen vetäytyä noin 15 min. Leikkaa file lopuksi
viipaleiksi.
Oi kun näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaHerkullisen näköistä !
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaPossu on niin hyvvää ja nuo perunat on taas niin ihanan näköisiä :) Hyvän kuuloinen soosi!
VastaaPoistaKiitos. Lihasta tuleva neste kannattaa aina hyödyntää kastikkeisiin.:)
PoistaIhana ateriakokonaisuus....kassasyöjä ei paljoa persta ruokablogeista, vaan hänkin kävi tätä kuvaa katselemassa ja toiveikkaan kyseli milloinhan meillä olis tällaista...
VastaaPoistaMaukas ateria oli.:) Kiva, että tämä ruoka houkutteli myös kanssasyöjää. Tällaiset ruoat alkaa taas kesän jälkeen maistumaan. Ilmat viilenee ja ruoat tuhdistuu.;)
Poista70 ASTETTA ONKO VARMASTI KYPSÄ SISÄLTÄ?
VastaaPoistaKyllä tämä ainakin oli. Ja kannattaa tosiaan muistaa vielä paistamisen jälkeen se foliossa vetäytyminen. Voi ulkofileen tietysti kypsentää 75 - 80 asteeseen, jos haluaa. Makuasioita. Joissain ulkofileohjeissa olen nähnyt niinkin alhaisia lämpötiloja kuin 60 - 62 astetta, mutta niitä pidän itsekin pikkaisen liian alhaisina.
Poista75 astetta, mulla meni ihan kuivaksi, ei ollut kiva syödä. Käytin digitaalista paistomittaria, seuraavan kerran jätän 70 astetta.
PoistaItsekin suosin tuota 70 astetta. Liian kuivaa on meidän makuun, jos päästää kypsemmäksi.
Poistalämpöhän nousee vielä helposti viisikin astetta lihan vetäytyessä folion sisällä. Itse teen kanssa tuon 70 tai jopa hivenen alle
PoistaTotta. Liha kypsyy vielä uunista oton jälkeen useamman asteen, joten raa'aksi tuo ei todellakaan jää.
PoistaTehtiin "vahingossa" kasslerista - ja tehdään jatkossakin...
VastaaPoistaVarmasti toimii kassleristakin. Kassler on hieman rasvaisempaa kuin ulkofile, niin tulee mehevämpää.:)
PoistaUunissa on😊
VastaaPoistaOli kyllä ihan taivaallista,laitoin porkkanaa,selleriä,lanttua,sipulia ja valkosipulia viellä lihan kylkeen,kastikkeen tein niin kuin neuvoin mutta laitoin hyvää punkkua sekaan ☺
VastaaPoistaMukava kuulla, että kokeilit ja tykkäsit.:) Juurekset sopii hyvin lihan mukaan. Saavat lihasta makua ja kaikki kypsyvät helposti samaan aikaan ja ilman ylimääräistä tiskiä.:) Punaviini on oikein mainio lisä kastikkeeseen.:)
PoistaUunissa...nyt odotellaan vesi kielellä.
VastaaPoista