Sivut

lauantai 24. elokuuta 2013

Juustoinen kanakeitto


Keitot ovat hyviä arkiruokia. Ne valmistuvat melko nopeasti ja ovat hyviä vielä seuraavanakin päivänä uudelleen lämmitettynä, eli sopivat hyvin myös eväsruoaksi töihin. Kanakeiton liemen teen useimmiten kookosmaidosta, mutta vaihtelun vuoksi välillä maistuu myös ihan vain kirkas liemi tai sitten joukkoon sulatettu sulatejuusto. Tähän keittoon käytin viherpippurisulatejuustoa, mutta muitakin makuja kannattaa kokeilla.

Juustoinen kanakeitto

1 - 2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
n. 10 perunaa
300 g broilerin fileesuikaleita
1/2 pkt Viherpippuri Koskenlaskija -sulatejuustoa
2 dl pakasteherneitä
50 g nuudeleita
paprikajauhetta
inkiväärijauhetta
kuivattua persiljaa
(suolaa)

Ruskista pannulla broilerin fileesuikaleet. Kuori ja siivuta sipuli, kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi. Kuumenna kattilassa ruokaöljy ja kuullota sipuleita ja porkkanoita hetken aikaa. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kiehauta. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuutioi sulatejuusto ja lisää keiton joukkoon sulamaan. Lisää loppuvaiheessa pakasteherneet, nuudelit sekä paistetut fileesuikaleet. Mausta keitto paprikajauheella, inkiväärillä sekä persiljalla. Tarkista suola.

2 kommenttia:

  1. Ihanat astiat :) olisinko ihan hiukan ihastunut sinivalkoiseen :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, maistuisi! Jotenkin kivaa, kun tulee syksy ja kunnon keittoruokakelit :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-