Sivut

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Mustikka-jogurttipiirakka


Kotimme vieressä olevasta metsästä löytyi sopivasti mustikoita piirakkaa varten. Koska turkkilaista jogurttia on melkein aina jääkaapissa, tein jogurttisen piirakkaversion. Piirakasta tuli muhkea ja mehevä.

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

21 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköinen piirakka! Muhkea ja mehevä taitavat olla juuri parhaat sanat kuvaamaan sitä :) Tätä on pakko kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Eipä oikein tullut muutakaan puolen yön jälkeen postausta tehdessäni mieleen kuin muhkea ja mehevä, mutta ne juuri kuvaavat osuvimmin tätä piirakkaa. Korkeareunaiseen vuokaan kun tekee, niin tulee ihanan paksu piirakka.:)

      Poista
  2. Tuota voisi syödä palan jos toisenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä miehen mielestä tässä oli hyvää jopa reunaosat. Ilmeisesti ei sitten normaalisti piirakan reunoista pidä.;) Kyllä tätä kahvin kanssa syö isommankin palasen.:)

      Poista
  3. Ihana, takuulla mehevää, kuiva mustikkapiirakka on kyllä aika tatinaa. Mua naurattaa tuo sun toteutusnopeus, kun vasta eilen tein ekan hillon ja nyt vasta mietin hakevani mustikoita muutamaa juttua varten, niin täällä jo postataan täydellä teholla :) olet kyllä tehokas :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tehdä sellaisia mustikkapiirakoita, mihin tulee jogurttia, kermaviiliä, maitorahkaa tms. Niistä harvemmin tulee kuivikkaita.:) Nyt tulee tehtyä pitkää päivää. Mieskin käy kotona melkein vain nukkumassa yöt, niin minulla on pitkä päivä aikaa tehdä kaikenlaista. Suurin osa ajasta menee pihatöissä, kasvimaan perkuussakin aloitin jo kolmannen kierroksen, mutta ehtii sitä jossain välissä aina hakemaan metsästä mustikat ja piirakan tekaisemaan.;) Vähän alkaa jo väsymyskin vaivata, kun useampi viikko on menty lyhyillä yöunilla ja koko ajan melkein vain tehty jotain. Ensi viikon lopulla ajattelin heittäytyä jo vähän vapaamalle.;)

      Poista
  4. Herkullisen näköistä muhkeaa piirakkaa. Minäkin tein pellillisen pakastemustikoista(siskolta saatuja juhannuksen aikaan) piirasta....enkä osannut laskea 4, niin laitoin lasillisen liian vähän jauhoja...tuli aika pehmoista piirakkaa, vaan ihan pystyy syömään. Kokeilen tämän ohjeen, kunhan meidänkin korkeuksilla mustikat kypsyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Parempi liian vähän jauhoja kuin liikaa. Vähemmällä tulee pehmeämpää, liialla kuivikasta. Joskus aina tuollaista sattuu. Laskuvirheen huomaa, kun on jo liian myöhäistä.;) Kokeile vaan. Eiköhän ne mustikat teilläkin jo kohta käyttökunnossa ole.:)

      Poista
  5. Voi ihanan mehukkaan näköinen pohjakin! Itse teen melkein aina samalla kaurahiutale-murutaikinaohjeella mustikkapiirakkani, mutta tätä voisi koittaa seuraavaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva pohja tässä on ja sitäkin on reilusti.:) Kaurahiutale-murutaikinakin hyvää on, sitä tulee välillä käytettyä. Pidän kauran mausta leipomuksissa.:) Kokeile vaan.:)

      Poista
  6. Kiitos, ja on hyvää. Onneksi piirakasta ei ole vielä kuin kaksi palaa pois.;) Luonto on aikamoinen aarreaitta ja vieläpä ihan ilmaiseksi sieltä saa kerätä kaikenlaisia herkkuja marjoista sieniin. Pitäähän sitä hyödyntää. En malttaisi kaupasta edes ostaa tuollaisia määriä mitä käytetään, joten ruokapöydässä olisi paljon "köyhempää" ilman luonnon antimia.;) Mustikkametsälle sitten vain!:) Kiva tehdä kaikenlaista jo heti tuoreena ja vähän kerätä talveksi pakastimeenkin.:)

    VastaaPoista
  7. Hienon näköinen piirakka ja Suomen mustikat ovat herkkullisia. Amsterdamista saa pensasmustikoita, ei niin hyviä :(

    VastaaPoista
  8. Pakko vielä sanoa että olen Melodyn kanssa aivan samaa mieltä! Se miten hienosti hyödynnät luonnon antimia, on varmasti osa syy blogisi suosioon! :D Ja siksi minäkin blogistasi niin kovasti tykkään! Tein tämän piirakan tänään ja heti sen päivitin blogiinkin, oli aivan sairaan hyvää! :D

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta! Ja erityiskiitos taikinan reilusta määrästä, kerrankin riitti syötävää tällaiselle aivan toivottomalle taikinahiirellekin.. :D Täällä odottelen nyt malttamattomana, että ihanannäköinen piirakka hieman jäähtyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!:) Taikinaa saa olla reilusti. Joidenkin reseptien kanssa aina ihmettelee, että menikö jossain vikaan, kun ei saa taikinaa millään riittämään sen kokoiseen vuokaan kuin ohjeessa on mainittu. No, tässä taikina riittää ja piirakasta tulee muhkea.:)

      Poista
  10. Pakko kokeilla!! �� Onko kukaan testannut ohjetta uunipellille, onnistuisko ohjeen tuplaamalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi onnistuvan tuplana myös uunipellille. Ei ole tullut kokeiltua isommassa koossa, koska tykkään reunapaloista ja pellillisessä taas keskellä oleviin ei tule reunaa.

      Poista
  11. oi kiitos <3 Tulisikohan samasta ohjeesta muffinsseja? Samaa taikinaa kai se on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... saattaisi tullakin, mutta varmaan taikinaa pitäisi vähän notkistaa, koska se on aika kiinteää.

      Poista
  12. Olipa jännän tuntuinen tuo pohjataikina,oli hyvä levittää vuokaan��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joidenkin taikinoiden kanssa saa taistella, tämän ei. Toivottavasti maistui!

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-