Sivut
▼
sunnuntai 23. kesäkuuta 2013
Mansikkahyytelökakku
Juhannukseksi ostettiin kotimaisia mansikoita ja tein niistä kahvipöytään hyytelökakun. Normaalisti olen tämän kakun täytteessä käyttänyt tuorejuustoa. Niin tälläkin kertaa piti. Luulin jääkaapissa olevan tuorejuustoa, mutta rasia olikin sulatejuustoa. Sulatejuustolla olisi tullut turhan tuhti kakku kesäpöytään, joten korvasin tuorejuuston maustamattomalla turkkilaisella jogurtilla. Jogurtti ei ollutkaan yhtään hullumpi korvaaja. Täytteestä tuli niin hyvä, että luulen vastedeskin käyttäväni mieluummin jogurttia siinä. Kakun makeuttaa päällä oleva kiille sekä täytteessä oleva kondensoitu maito. Kondensoitu maito antaa täytteelle makeuden lisäksi myös hienon maun sekä hyvän koostumuksen. Täyte kakussa on hyvin kuohkean pehmeää.
Mansikkahyytelökakku
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl Ohrakasta tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällinen:
1 l mansikoita
5 dl vispikermaa
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1 prk kondensoitua maitoa
6 liivatelehteä
1/2 dl mansikkamehua
Kiille:
2 dl mansikkamehua
1 dl hyytelösokeria
Lisäksi:
sitruunamelissan lehtiä
Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 - 15 min. Leikkaa jäähtyneestä taikinapohjasta isoon irtopohjavuokaan sopiva pala kakun pohjaksi. Leikkaa osa mansikoista siivuiksi ja lado siivut kakkuvuoan reunoille leikkuupinta kakkuvuoan laitaa vasten. Asettele myös kakkupohjan päälle sinne tänne kokonaisia mansikoita. Laita liivatteet likoamaan väljään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon jogurtti sekä kondensoitu maito ja sekoita seos tasaiseksi. Kuumenna puoli desiä mansikkamehua ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet yksitellen. Jäähdytä hieman ja kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada hyytelöseos kakkuvuokaan pohjan ja mansikoiden päälle. Tasoita pinta ja anna kakun hyytyä jonkin aikaa. Lado päälle loput mansikat siivuina koristeeksi. Kun kakku on hyytynyt, kiehauta kattilassa mansikkamehu. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa uudelleen. Jäähdytä kiilleseosta parin minuutin ajan, ja lusikoi seos sitten kakun päälle mansikoille. Anna kiilteen hyytyä ja poista kakku sitten vuoasta. Koristele kakku lopuksi vielä sitruunamelissan lehdillä.
Voiii, nam. Ihana kakku. Minustakin maustamaton jogurtti sopii vallanmainiosti hyydykekakkuihin .)
VastaaPoistaKiitos.:) Tämä kakku on tosi hyvää. Maustamatonta jogurttia tulee usein käytettyä tällaisissa, kun sitä yleensä aina meidän jääkaapista löytyy. Onneksi sitä nytkin oli, kun ei sitten tuorejuustoa ollutkaan.;)
PoistaIhanan näköinen, ja makukin varmasti herkullinen! Nam!
VastaaPoistaM.H
Kiitos. On kyllä, tätä pitää aina välillä tehdä.:)
PoistaEi noista aineksista voi tulla muuta kuin hyvää :)
VastaaPoistaIhan totta. Ei noilla paljon voi vikaan mennä.:)
PoistaIhana kakku. Olin laiska ja meillä syötiin juhannuksena pelkkiä mansikoita jälkkäriksi :).
VastaaPoistaKiitos.:) Ei minullakaan kakku ollut suunnitelmissa, mutta niin vain litra mansikoita meille ilmestyi, ja kakkua vaadittiin. Tämä valmistuu nopeasti, mutta on silti tosi hyvää.:)
PoistaNyt täytyykin alkaa käydä enemmän torilla tuoreita marjoja ostelemassa ja tunnelmaa fiilistelemässä :)
VastaaPoistaKyllä jo taas tuoreita marjoja on kaivannutkin, kun koko talven on syönyt pakastettuja. Vielä, kun omat marjat kypsyisi. Mansikat on jo rahkileilla, muttei ole vielä mitään väriä. Äkkiäkös silti kypsyvät, kun on lämmintä.:)
PoistaVarmasti maukas kakku. Meillä jäi juhannusmansikat ostamatta,mutta raparperia meni senkin edestä
VastaaPoistaOn hyvää. Kondensoitu maito antaa ihan oman arominsa tuohon täytteeseen. En minäkään olisi mansikoita ostanut, kun aika kova litrahinta vielä oli, mutta mies niihin lankesi.;) Raparperistakin saa vaikka mitä herkkuja aikaiseksi.:)
PoistaKiitos.:) Kyllä mansikkakermakakkukin aina maistuu. Sitäkin harkitsin, mutta tämän sain nopeammin tehtyä. Ei kuitenkaan tämäkään pahempi vaihtoehto.;) Mukavaa, että tonnikala-pastasalaatti maistui. Meillä jäi ruoanlaitto aika vähiin tänä vuonna jostain syystä. Vatsat oli kyllä piukassa koko ajan, mutta ei vain tullut tehtyä sen seitsemää sorttia, niinkuin monena vuotena aiemmin. Ehkä sitä vain vanhemmiten oppii laittamaan ruokaa vähän hillitymmin.;) Mökillä varmasti voisi olla vaikka kuinka kauan. Kivaa tällainen kiirettömyys, kun ei tarvitse kellon mukaan mennä. Mutta arki se on taas huomenna edessä.
VastaaPoistaOnpa kaunis! Turkkilainen jugurtti sopii moneen menoon.
VastaaPoistaKiitos.:) Turkkilainen on hyvä tuote. Sopii niin kylmään kuin lämpimään ruoanlaittoon. Sitä pitää aina jääkaapissa olla varalta. Ja syöhän sitä sellaisenaankin sopivin lisukkein.:)
PoistaIhanan näköinen kakku. Minä tykkään kaikenlaisista jogurttitäytteistä melkeinpä enemmän mitä tuorejuustopohjaisista... rahkaakin tulee tällaisiin käytettyä usein.Mulla on eka manksikkakakku vielä tekemättä tälle kesää. Juhannusretkellä ostettiin Kiuruvedeltä mansikoita kyläviemisiksi hintaan 4 e /½ litran rasia. Hyviä olivat....syötiin ihan sellaisenaan herkkuna.
VastaaPoistaTuo turkkilainen on niin hyvää, ja ihanaa kun käy niin moneen.
VastaaPoistaTäällä toinen joka luuli sulatejuustoa tuorejuustoksi.. Olin aikeissa laittaa mansikkakakun väliin suklaatuorejuustoa mutta se olikin suklaasulatejuustoa.
Vielä ei ole tullut yhtään juttua mieleen mihin sen nyt käyttäisin, niin pahaa se oli :D
oi mikä kakku =P taannoin ten piirakan mihin laitoin kondensoitua maitoa,oli kyllä namia siinäkin :)
VastaaPoista