Sivut
▼
keskiviikko 12. kesäkuuta 2013
Ananas-raparperihillo
Parsan ohella keittiömme käytetyin raaka-aines taitaa tällä hetkellä olla raparperi. Useimmiten varret ovat päätyneet erilaisiksi piirakoiksi, mutta toissapäivänä sain illalla vielä inspiraation keitellä pienen määrän hilloa. Raparperin lisäksi paloittelin hilloon myös yhden tuoreen ananaksen, koska päättelin sen sopivan hyvin joukkoon. Ananas taittoikin makeudellaan raparperin hapokkuutta, ja muutenkin niiden maut tukivat toisiaan. Pitää varmaan kohta taas leipoa jotain hyvää. Tämä hillo sopii varmasti vaikka mansikkakakun täytteeksi tai kääretorttuihin. Sokerin määrää hillossa voi lisätäkin säilyvyyden parantamiseksi, mutta itse tein nyt tämän pienen määrän hieman vähemmällä sokerilla, koska hillo on tarkoitus käyttää jo aika pian pois.
Ananas-raparperihillo
n. 800 g raparperia
n. 800 g tuoretta ananasta
tilkka vettä
n. 400 g hillosokeria
Huuhtele raparperin varret ja paloittele ne kattilaan. Kuori ananas, ja poista siitä kova keskus. Paloittele ananaksen hedelmäliha kattilaan. Lisää joukkoon tilkka vettä ja kiehauta. Keitä 10 - 15 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät. Soseuta hillo sauvasekoittimella, jos haluat sileää hilloa. Sekoita joukkoon hillosokeri, kiehauta ja keitä 20 - 30 minuuttia. Kuori pinnalle syntyvä vaahto pois. Anna hillon jäähtyä puoli tuntia välillä sitä sekoitellen. Purkita puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja säilytä jäähtyneet hillopurkit viileässä.
Kiitos. Muutama raparperinvarsi odotteli vielä inspiraatiota ja nyt tuli lähtö ananaksen ostoon ;)
VastaaPoistaOle hyvä!:) Banaanikin sopii muuten tosi hyvin raparperihilloon. Viime kesänä saatiin purkillinen banaani-raparperihilloa, ja tosi hyvää oli sekin. Sitäkin täytyisi joskus itse tehdä.;)
PoistaNam, mitä hilloa. Minäkin keittelin tänään hilloa, tosin pakastimesta otetuista raparpereista ja viimeisista pakastemansikoista muutaman litran. On ne vaan ihan eri toista kotitekoiset hillot mitä kaupan... toki kaupassakin on hyviä, ihan sellaisia missä näkyy oikeita marjojakin.
VastaaPoistaOikein kivan makuista hilloa tuli. Mukavasti maistuu ananas joukossa. Mutta kyllä raparperi-mansikkayhdistelmäkin on hyvä. Tuo onkin hyvä tapa päästä lopuista pakastetuista eroon. Omatekoiset on parhaita, mutta sentään kaupasta jotain hyviä löytyy. Ja mielellään saa olla kunnolla marjoja mukana.:)
PoistaHuikkaus tännekin: jos kisailu kiinnostaa, niin kesän ruokahaasteen teemanahan on juurikin... raparperi :-)! Osallistumaan pääsee täältä:
VastaaPoistahttp://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html
Aika ajankohtainen aihe.;)
PoistaNäyttää tosi namilta, pakko kokeilla kun tuota raparperia vielä on :)
VastaaPoistaAinakin meillä tästä yhdistelmästä pidettiin. Varmaan sopii hyvin lettujenkin kanssa.:)
PoistaIhanaa kun muutkin blogit pursuaa raparpereja. Saa vinkkejä, että mitä sitä itse voisi vielä tehdä. Ja tuon marenki-raparperisettikin...nams :)
VastaaPoistaSesonkiaika.;) Pitää koittaa käyttää kaikki varret johonkin. Ja vielä voi ehtiä saamaan uusiakin, jos ensimmäiset varret saa ajoissa käytettyä pois. Marenkista piirasta voin suositella!:)
PoistaIhana ja mielenkiintoinen yhdistelmä!
VastaaPoistaOikein hyvä oli. Vielä, kun ehtisi tekemään banaanisen version.:)
PoistaHyvä yhdistelmä tästä tuli. Ajattelin ensin laittaa vaniljatangonkin joukkoon, mutta jätin sitten pois, kun halusin tällä kertaa pitää maut "puhtaina". Hyvä, että aina jostain päin raparperia löytyy.:)
VastaaPoistaTätä tehdään ihan ehdottomasti, juurikin kaipaan jotain hiukan erilaista hilloa, kiitos.
VastaaPoistaTee vaan. Välillä on mukava johonkin käyttää muitakin kuin ihan perushilloja.:)
Poista