Sivut
▼
keskiviikko 15. toukokuuta 2013
Mansikkakermakakku
Mansikoista tehty täytekakku on ehkä kakuista kaikkein parhain. Ainakin mansikkakermakakkua pitää tehdä vähintään kerran kaksi kesässä. Täytteillä kakkuihin saa vaihtelua. Tähän kakkuun käytin täytteeksi valmisaineksista tehtyä moussea. Valkosuklaa-nougatmousse sopikin hyvin mansikan kanssa yhteen ja antoi kakkuun hyvää lisämakua.
Mansikkakermakakku
Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja
Pohja:
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
3 dl sokeria
Kostutukseen:
maitoa
Täyte:
1 pkt eli 2 ps Blå Bandin valkosuklaa-nougatmousseaineksia + maitoa
1 prk Saarioisten mansikkamarmeladia
Päälle:
500 g tuoreita mansikoita
Kiille:
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
Reunoille:
250 ml Flora Vispiä
tomusokeria
1 - 2 rkl vaniljakreemijauhetta
Voitele kakkuvuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35 - 40 min. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku. Kostuta jokainen kakkulevy vuorollaan maidolla. Levitä kakun molempiin väleihin mansikkamarmeladia sekä pakkauksen ohjeen mukaan valmistettua valkosuklaa-nougatmoussea. Jätä mansikkamarmeladista 1/3 myöhempää käyttöä varten. Laita kakun päälle tuorekelmua ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa kevyt paino päällään muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele kakku. Levitä kakun pinnalle loppu mansikkamarmeladi. Poista mansikoista kannat, halkaise pituussuunnassa kahtia ja lado mansikanpuolikkaat kakun pinnalle. Valmista mansikoille kiille. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta se. Kaada joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen. Ota kattila liedeltä ja anna kiilteen jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi kiille mansikoiden päälle. Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon vaahdotuksen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhetta, ja makeuta vaahto tomusokerilla. Pursota vaahto kakun reunoille.
Mansikkakermakakku kuuluu kesään :) Nami!
VastaaPoistaNiin kuuluu.:)
PoistaTuo valkosuklaa-nougatmousse + maitojauhe on kesämökkikeittiön paras hätävara :)
VastaaPoistaHyviä ovat mousseainekset. Niistä saa näppärästi ja nopeasti kaikenlaista.:)
PoistaOnpa ihana kakku!! :D Kermakakut on ihania ja kunpa jo kohta saisi kotimaista mansikkaa! Itselläkin on sydämen mallinen kakkuvuoka, mutta jostain syystä se on jäänyt vähälle käytölle... Täytyypä kaivaa se esiin :)
VastaaPoistaKiitos.:) Kermakakut on melkeinpä parhaita. Tuoreita, kotimaisia mansikoita alkaa jo tehdä mieli, mutta taitavat nekin olla myöhässä tänä vuonna.:( Minä taas taidan kaikkein eniten käyttää sydänvuokia. Vaihtelun vuoksi voisin itse seuraavaksi käyttää pyöreää tai neliskanttista.;)
PoistaTämä on niin namia..
VastaaPoistaKesän parhaimpia herkkuja.:)
PoistaSievä kakku ja varmasti herkullinen!
VastaaPoistaSulla on aina niin kauniita nämä kakut. Kuulostaa kyllä niin hyvältä.. Tänä kesänä täytyy tehdä paljon mansikoista kaikkea eikä heti piilottaa niitä pakkaseen :D
VastaaPoistaTykkään tuosta valkosuklaamoussesta. Joskus tein sitä kääretortun väliin ja eräs mies tuli ulkomailta kylään ja söi puolet, ei ole kuulemma aikoihin saanut mitään niin hyvää :D
Kiitos, vaikka ei nämä nyt mitään ole sinun mestariluomuksiin verrattuna. Ei vuoden mittaan kovin montaa kakkua tule tehtyä, ja pursottaessakin aina kädet alkaa vapisemaan, niinkuin se olisi maailman tärkein asia saada pursotukset suoraan ja tasaisesti.;D Tuoreena mansikat on ihan parhaita. Tosi hyvää on tuo mousse, ja muutkin. Niistä saa helposti täytekakkuihin ja kääretorttuihin täytteen. Ja sellaisenaankin niitä syö mielellään.;)
PoistaKiitos.:) Kyllä tuoreet mansikat pitää kesällä kakunkin muodossa hyödyntää muutaman kerran. Ja usein juuri juhannuksen tienoilla tehdään ensimmäinen.:) Blå Bandin mousset on hyviä ja varsinkin valkosuklaa-nougat sopii hyvin mansikan kanssa.:)
VastaaPoistaMinkä kolosta vuokaa käytit?
VastaaPoistakokoista*
VastaaPoistaTuon olen tehnyt pienemmässä sydän-irtopohjavuoassani. Leveydet ovat jotain 22 - 24 sentin luokkaa.
Poista