Sivut
▼
lauantai 27. huhtikuuta 2013
Raparperikeikauskakku
Raparperistakin voi tehdä keikauskakkuja. Tästä kakusta tulee erityisen mehevää, koska taikinaan lisätään myös porkkanaraastetta. Kakku maistuu sekä lämpimänä että kylmänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Raparperikeikauskakku
Taikina:
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
2 dl porkkanaraastetta
500 g raparperia
Vuokaan:
1 rkl voita
1 dl fariinisokeria
Voitele paistovuoka ja ripottele fariinisokeri vuuan reunoille ja pohjalle. Leikkaa raparperit paloiksi ja laita vuokaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuiva-aineet, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku.
Herkullisen, mehevän näköinen, nams..:)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaTodella herkullisen näköinen, nami!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaMyös tämä raparperiresepti vaikuttaa oikein ihanalta. Blogissani ois sulle haaste, jos innostaa :)
VastaaPoistaRaparperista tulee kiva keikauskakku. Kiitos.:)
PoistaVau, kuulostaa ja näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaTerveiset pienestä ja herkullisesta merenranta kylästä!
http://shoptravelfood.blogspot.com/2013/04/super-long-weekend.html
Kiitos.:)
PoistaMitenkähän mä saisin noihin mun raparpereiden kasvuun vähän vauhtia... Auttaisko, jos kävisin juttelemassa niille joka päivä :D Pakastimesta on raparperit syöty ja joka puolelta tulee näitä ihania raparperiohjeita. Epäreilua.
VastaaPoistaHidasta on kasvu. Pitäisiköhän laittaa harso päälle lämmikkeeksi.;) No, eiköhän sitä tuoretta raparperia saada muutaman viikon sisällä. Toukokuun loppupuolella olen aina ensimmäisen raparperileipomuksen tehnyt miehen nimipäiville.:)
PoistaVarmasti ihanan makuista, jam! Raparperi ja mansikka ovat kesän suosikkejani :)
VastaaPoistaHyvää on.:) Molemmat on ihania, sekä yhdessä että erikseen.:)
PoistaIhanan näköstä. :) Pitää kokeilla.
VastaaPoista-Salladellas
Kiitos. Kokeile vaan.:)
PoistaHyvää on.:) Ananaksestakin tulee tosi hyvä keikaus. Ehdottomasti lisäät oman raparperikeikauskakunohjeen blogiisi.:) Voin sitten kokeilla, kunhan nuo raparperit tuolta kasvavat. Hidasta on, kun on näin kylmää.:(
VastaaPoistakiva idea,toisi vaihtelua ainaisiin raparperipiirakoihin,vaikka ne hyviä onkin :)
VastaaPoistaIhan perusraparperipiirakkakin on huippuhyvää, mutta vaihtelu aina virkistää. Sama juttu omenan kanssa. Molempia tulee kuitenkin sen verran paljon käytettyä.:)
Poista