Eilen minua pyydettiin mukaan Karppisiskojen lanseeraamaan ja Kieku Oy:n järjestämään kananmuna-reseptikisaan. Kilpailu kuulosti mukavalta, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen, ja pikapikaa kehittelemään jotain syötävää, missä kananmuna olisi pääosassa.
Osallistumisajan ollessa jo hyvin vähissä, en jäänyt sen kummemmin miettimään erilaisia vaihtoehtoja. Paistettu munakas olisi kilpailua ajatellen ollut ehkä liian tylsä, mutta rullattuna täytteen kera munakaskin kuulostaa jo paljon mielenkiintoisemmalta.
Munakasrulla sopii hyvin väli- ja iltapalaksi, lounaaksi raikkaan salaatin kera, brunssille, piknikille, juhlissa tarjoiltavaksi jne. Täytteeksi voi laittaa mitä milloinkin mieli tekee, tonnikalaa, savukalaa, jauhelihaa, kinkkua, sieniä ym. Munakasrullaa voi nauttia joko kylmänä tai lämpimänä täytteistä riippuen. Munakasrulla on siis tosi helposti muunneltavissa eri makuihin ja tilaisuuksiin sopivaksi. Kilpailureseptiä varten tein kylmänä tarjoiltavaan munakasrullaan hieman juhlavamman täytteen katkaravuista ja tuorejuustosta.
Munakasrulla katkarapu-tomaattituorejuustotäytteellä
Munakaspohja:
4 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1 rkl kuivattua basilikaa
ripaus suolaa
Täyte:
n. 4 dl sulatettuja katkarapuja
1 rs (200 g) Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1/2 pieni punasipuli
muutama tippa Tabascoa
n. 1 rkl hienonnettua tilliä
ripaus jauhettua valkopippuria
2 liivatelehteä
1/2 pienen sitruunan mehu
Riko kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, tomaattipyre sekä mausteet ja sekoita munakasmassa tasaiseksi. Kaada massa uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia, kunnes munakas on kypsä. Kumoa munakaslevy toisen leivinpaperin päälle jäähtymään. Täytettä varten laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Hienonna sulatetut ja hyvin valutetut katkaravut. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja yhdistä vaahtoon katkaravut sekä tuorejuusto. Hienonna punasipuli hienoksi silpuksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta täyteseos Tabascolla, tillillä ja valkopippurilla. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatelehdet yksitellen. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täyteseoksen joukkoon. Levitä täyte munakaspohjan päälle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen rullalle kääretortun tapaan. Laita munakasrulla viileään ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja maut tasaantuvat.
Ihana ohje.Rullasi on sekä kaunis että näyttää hyvältä!
VastaaPoistaKiitos.:) Tomaattipyre antaa kivasti väriä tuohon munakasmassaan. Oikein hyvää oli tälläkin täytteellä. Välillä tulee paisteltua väliin vain sipulia ja sieniä, ja syötyä lämpimänä. Hyvää silläkin tavalla.:)
PoistaTosi hienoa! Tsemppiä kilpailussa!
VastaaPoistaKiitos, kiitos.:)
PoistaPizzapannaria olen joskus tehnyt, muttei ole tullut mieleen pannariakin rullata. Pidetään mielessä.;) Munakasrullakin on hyvää, ja tomaattipyre antaa värin lisäksi myös makua. Sienitäyte on meillä käytetyin. Jotain juustoakin voi aina laittaa mukaan, niin paremmin pysyy täytteet kasassa.:)
VastaaPoistaIhana piristävä väri munakasrullassa! Munakasrulla on ihanaa, lapsena syötiin aina tonnikalaversiota. :)
VastaaPoistaKiitos.:) Munakasrulla on tosi hyvää, ja hyvin muunneltavissa. Tonnikalatäyte maistuu meilläkin.:)
Poistaon kyllä mahtavan näköinen annos, mauistuis herkkusuun lautasellekin!
VastaaPoistaKiitos. Oli oikein hyvää. Täytyy pian tehdä taas uudelleen jollain muulla täytteellä.:)
Poistatosi ihana suolainen herkku...olen kerran kokeillut munakasrullaa, se kokeilu ei ihan mennyt niinsanotusti putkeen,joskohan sitä uskalataisi uudestaan ;)
VastaaPoistaTämä oli hyvää, kiitos.:) Aina kannattaa yrittää uudelleen.:)
Poista