Tämä kakkuohje on peräisin Lindahlsin turkkilaisen jogurttipurkin kannesta. Jouluisen kakun tein pyöreässä irtopohjavuoassa, ja koristelin tomusokerilla sekä kaakaojauheella.
Pehmeä piparikakku
2 dl turkkilaista jogurttia
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tippaa karvasmanteliöljyä
1 ps (15 g) piparkakkumausteita
Vatkaa munat, sokeri ja karvasmanteliöljy
kuohkeaksi. (Käytä sähkövatkainta, nopeinta tehoa, vähintään viisi
minuuttia.) Sekoita jauhot, vaniljasokeri, piparkakkumausteet ja
leivinjauhe keskenään. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon vuorotellen
jogurtin kanssa. On tärkeää,että taikinasta tulee tasainen ja sileä.
Voit käyttää sähkövatkainta matalimmalla nopeudella. Kaada taikina
voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1 1/2 litraa). Paista kakkua
170 asteessa n. 50 min. Anna valmiin kakun seistä vuoassa 5 min. ennen
kuin kumoat sen. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Ihanan näköinen kakku ja voin vain kuvitella sen ihanan tuoksun, mikä tulee, kun tämän paistaa!
VastaaPoistaKiitos. Tämä on ihanan jouluinen kakku.:)
PoistaNyt tekisi kyllä mieli todeta, että kakun koristelu on tähdellinen asia. :D Tosi nätti ja herkulliselta vaikuttava joulukaakku; jos ei vapaa-aika olisi kortilla, niin resepti pääsisi ehdottomasti testaukseen!
VastaaPoistaKiitos.:) Aina ei välttämättä tarvita koristeellisia kakkuvuokia, vaan näinkin saa kakusta helposti nätimmän.:) Monenlaista tekisi mieli jouluksikin kokeilla, mutta ei kaikkea voi yhtenä jouluna toteuttaa.;)
PoistaHieno ja maukas kakku!
VastaaPoistaMaukkaita ja joulun makuisia ovat.:) Laita vain Pappilan piparkakun ohje blogiisi, voi tulla joskus vaikka kokeiltua sitäkin.:)
VastaaPoistaupea kakku =)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaKomea kakku! Hienosti koristeltu!!
VastaaPoistaKiitos.:)
Poista