Joulupullien koristeeksi sopivat sokeroidut kirsikat, jotka antavat pulliin jouluista väriä.
Kirsikkapullat
Taikina:
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g voita
Voiteluun:
kananmuna
Päälle:
sokeroituja kirsikoita
raesokeria
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri,
suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu
kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää
loppuvaiheessa pehmennyt voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon
reunoista. Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa n. 30 min. Kumoa
taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa
taikina n. 30 yhtä suureen palaan ja muotoile haluamasi mallisia
pikkupullia. Kohota pullia liinan alla vielä n. 30 min. Voitele pullat
kananmunalla, koristele kirsikoilla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 min.
Oi, miten kauniita pullia!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaSöpöliinit <3
VastaaPoistaKirsikoilla saa pulliin helposti väriä ja näköä.:)
PoistaMitäpä tässä muuta sanomaan, kuin että kyllä maistuisi ;)
VastaaPoistaAinahan se pulla maistuu, varsinkin uunituore.:)
Poistavoi mitä ihania pullia...minä olen tehnyt aina kirsikkasarvet Jouluksi,mutta tänä vuonna ajattelin muuttaa perinnettä hieman ;) katsotaan...
VastaaPoistaKiitos.:) Välillä on mukava vähän muunnellakin, vaikka kyllähän ne perinteet tekevät joulun.;)
PoistaKiitos.:) Hyviä, jouluisia koristeita ovat nuo sokeroidut kirsikat.:)
VastaaPoista