Joulu alkaa lähestyä, ja pikkuhiljaa voikin jo aloitella joululeipomusten tekoa. Pakastamista kestäviä leivonnaisia on mukavampi tehdä hyvissä ajoin, niin ei jää kaikki työ viimeisille päiville, ja säästyy kiireeltä ja stressiltä. Perinteinen taatelikakku säilyttää suosionsa kahvipöydässä vuodesta toiseen. Itse laitan taatelikakkuun aina välillä mukaan mantelirouhetta, mutta sen voi jättää taikinasta hyvin poiskin, jos ei halua kakkuun purutuntumaa.
Taatelikakku
1 1/2 dl vettä
1 pkt (250 g) taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1/2 dl maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Vuokaan:
voita
korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Kiehauta kattilassa vesi ja paloitellut taatelit. Keitä, kunnes taateli
pehmenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi.
Sekoittele, kunnes voi sulaa, ja seos on tasaista. Kaada taateliseos
kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy. Jäähtymistä voi
nopeuttaa laittamalla kulhon tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä.
Vatkaa jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen. Lisää sokeri ja
maito. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita
taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku
175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti. Kumoa kakku vuoasta vasta
jäähtyneenä.
Täydellinen taatelikakku! Juuri tänään ajattelin taatelikakkua, maistuisi kyllä nyt :)
VastaaPoistaTaatelikakku on hyvää, ja kuuluu ehdottomasti jouluun. Tietenkin voi muulloinkin sitä tehdä, mutta ainakin jouluna sitä pitää olla.:)
PoistaMä kanssa ostin pari viikkoa sitten pari pussia taateleita, kun halvalla sai. Saas nähdä saanko aikaiseksi leipoa niistä jotain ennen joulua vai hautautuuko ne tuonne kaapin perukoille :D
VastaaPoistaNiin ja ihanan näköinen kakku!
Minä tykkään taateleita syödä ihan sellaisenaankin, varsinkin niitä irtonaisia. Kakun teen aina siitä laatasta. Yksi taatelinen jälkiruokakin vähän pyörii mielessä, kun viime jouluna sellaisen idea pälkähti päähäni, mutten ole vielä toteuttanut.;) Kiitos!:)
PoistaKuvan kakku on viime joululta, mutta kyllä minä kohta jo leipomiset aloitan ja taatelikakkuakin pitää tehdä. Suklainen versio kuulostaakin houkuttelevalta.:) Täytyy tässä lähipäivinä suunnitella mitä kaikkea muuta täksi jouluksi tekisi.;)
VastaaPoistaNää sun kuvat on kyllä niiin loistavia ja upeita. Ei voi muutakuin huokailla ja ihastella.
VastaaPoistaKiitos.:) Vielä, kun oppisi kuvaamaan myös näin pimeänä vuodenaikana sisällä sähkövaloissa. Joutuu turhan paljon jättämään päivityksiä väliin, kun ei kuvat onnistu. Päivänvalossa onnistuu parhaiten.;)
PoistaTuli tehtyä myöskin taatelikakkua tuossa viikonloppuna ja oli se kyllä pitkästä aikaa niin hyvää! :) Ja pakko munkin kehua näitä sun kuvia, kun ovat niin upeita! Harmittaa kun tähän aikaan vuodesta on niin tympeä valokuvata, kun ei sitä valoa tule oikein mistään suunnasta. =( Lähinnä viikonloppuisin tulee sitten tehtyä jotain erikoisempaa, kun ehtii päiväseltään kuvata parvekkeella. =)
VastaaPoistaTaatelikakku se maistuu aina.:) Kiitos!:) Sama juttu harmittaa itseänikin tuossa kuvaamisessa, kun valoisaa aikaa ei ole nimeksikään. Parhaat kuvat tulee ulkona päivänvalossa, mutta ei tähän aikaan vuodesta kaikkea ehdi valoisaan aikaan tekemään. Sähkövaloissa en osaa kuvata, enkä tykkää salamasta.:(
Poista